Nyförvärvskollen
Michaela Sponiarova.
Foto: Fabian Trees / IFF
Superligan

Nyförvärvskollen: Täby FC

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren.

Årets Silly Season är långt ifrån över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr de kommande veckorna och dela med sig av sina tankar om dem och dagens lag är Täby FC, som blivit av med flera stjärnor och ersatt med något oprövade kort.

Sara Johnsson

Född: 1996

Position: Forward

Kommer ifrån: IBK Göteborg, Allsvenskan

Statistik 2020/21: 1 poäng (0+1) på 5 matcher

Kommentar: En liten oväntad värvning möjligtvis, då Täby på senare år kanske inte gjort sig som kändas för att värva ”medelåldriga” spelare från Allsvenskan. Har inte gjort överdrivet mycket poäng de senaste åren men Johnsson är en otroligt underhållande spelare att titta på – hon var vid fler än ett tillfällen beskrivits som ”irrationell”. Hon jobbar dessutom hårt i båda riktningarna som det yrväder hon är. Det finns mycket innebandy i Johnsson vilket gör att det ska bli extremt spännande att se hur hon presterar i en toppmiljö som Täbys trupp fortfarande kan beskrivas som, trots spelartappen.

Michaela Sponiarova

Född: 1994

Position: Forward

Kommer ifrån: Vitkovice, tjeckiska högstaligan

Statistik 2020/21: 69 poäng (32+24) på 31 matcher

Kommentar: Ibland kan det vara tröttsamt med för mycket statistikrabblande men i Sponiarovas fall är det ytterst passande att ta upp, för här pratar vi om en spelare som verkligen öser in poäng – vart hon än spelar. Hon har varit en fruktad poänggörare i VM samt i både Finland och Tjeckiens högstaliga. En del kanske tänker ”bra ligor, javisst, men hur kommer det gå när hon kommer till världens bästa liga?”, och mitt svar på det är att det kommer gå alldeles strålande. Det är ingen slump att man lyckas prestera så bra offensiv i så många olika sammanhang. Det blir kanske inte riktigt samma höga siffror i statistiken som tidigare, men 40-poängsgränsen känns inte helt orealistiskt att spräcka.

Ledarstaben

Att Maimon Abdallah fortsätter som huvudtränare i Täby är en välkommen nyhet för klubben. Han osar rutin och bidrar med ovärdelig kontinuitet till ett lag som haft stor spelaromsättning de senaste åren.

De har lämnat

Julia Zachrisson, forward (Kalmarsund)

Alexandra Durling, målvakt (Slutar)

Jenna Taivaloja, forward (Kloten-Dietlikon)

Agnes Wiklund, forward (klubb oklar/slutar)

Moa Tschöp, back (Kalmarsund)

Frida Nilsson, back (Åkersberga)

Tilda Määttälä, back (Åkersberga)

Felicia Forsmark, center (Telge)

Sara Attermo, forward (Sirius)


TV: "Det står för 50 procent av omsättningen"

Unihocs Johan Jihde om trender inom innebandyutrustning och vad som säljs mest.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Tre poäng till Tyresö Trollbäcken efter avgörande i slutperioden mot Täby FC Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC Nacka Wallenstam vann på hemmaplan mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: