Sök
superligan 2021/22
Robin Nilsberth, Pelle Tarenius och Nicklas Hedstål.
Foto: Per Wiklund
Superligan SSL

Fem heta frågor inför SSL-säsongen

Här är de stora frågeställningarna som kommer prägla kommande säsong i SSL herr.

Med 62 dagar kvar till SSL-premiären, som spelas mellan Sirius och Djurgården, passar Innebandymagazinet på att sammanfatta de mest spännande narrativen och de hetaste frågeställningarna som omgärdar säsongen:

Vilka ska lämna mittenträsket?

En årlig tradition är att ställa sig frågan om vilket utmanarlag som är närmast att ro på Falun och Storvreta. Svaret på det förra säsongen blev Kalmarsund och mycket talar för att samma visa upprepar sig i år igen, även om både Helsingborg och Växjö vill ha ett finger med i spelet efter sina fina värvningar i sommar. 

Däremot är det större frågetecken för de andra lagen som brukar nämnas i samma fack: Dalen, Mullsjö, Linköping, Pixbo och Linköping. Jag skulle vilja påstå att inget av lagen haft en särskilt lyckad sommar när det kommer till värvningar, lagen har snarare försämrats. Mullsjös trupp står sig starkast av ovan nämnda lag och resten av gänget har fortfarande bra lag som kan nå semifinaler, men det känns som man är en bra bit från att kunna vara nära en finalplats i skrivande stund.

Hur repar sig Storvreta efter snöpliga finalförlusten och spelartappen?

Förlusten mot Falun i Gävle är nästan definitionen av antiklimax. Även om en del menar att de målades upp som för stora favoriter i finalen så hade de trots allt pressen på sig. Man hade gjort en fantastisk säsong utan några större problem - man klarade av manfallet som uppstod med skador och andra anledningar till att spelare försvann på ett ypperligt sätt. Det var som uppbäddat för att Mattias Samuelsson och Henrik Stenberg skulle få ett drömavslut, men Falun ville annat.

Nu har såren fått tid för att läkas och stjärnor som Andreas Stefansson, Calle Kostov-Bredberg och Otto Weidman kommer in med nytt och fräscht blod som gör att generationsväxlingen ska kunna genomföras på ett smidigt sätt. När Rickie Hyvärinen, Mika Kohonen och Hannes Öhman alla lämnade Storvreta under ungefär samma tidsperiod så dröjde det inte länge till man tog ett nytt guld – upprepar man den succén nästa vår? 

Hur ska nykomlingarna egentligen klara sig kvar?

I skrivande stund ser årets nykomlingar, Djurgården och Hagunda, mer eller mindre chanslösa ut i kampen att klara nytt kontrakt – framförallt de sistnämnda. Hårda ord, jag vet, men tittar man på värvningarna man gjort ser det ut som att de gör sig redo för en ny säsong i Allsvenskan och inte SSL. Djurgården har inte haft det riktigt lika tufft i sommar som Hagunda, och man har fortfarande en trupp som håller hög allsvensk klass, men ska man hamna före bottentippade lag som Jönköping, Sirius och Thorengruppen så kommer det krävas mer. 

Gällande Hagunda så finns det duktiga spelare kvar från förra årets trupp, men man har tappat för många etablerade namn för att kunna stå sig i SSL. När åtta av lagets värvningar dessutom kommer från Herr1an så känns det närmast nattsvart. Till och med Herr1an-laget IBK Teknologerna, också de ifrån Uppsala, har gjort en bättre #ibsilly än Hagunda med värvningar som Jakob Drews och Joakim Alvinder.

Kommer Hedstål stå pall för trycket?

Det finns nog ingen mer otacksam uppgift i SSL än att ersätta Thomas Brottman som huvudtränare i Falun. Nicklas Hedstål, som antog utmaningen, kommer få det hett om öronen direkt och paralleller med ”Brolle” kommer dras konstant inledningsvis – speciellt om resultaten uteblir i starten. 

Hur redo är det väloljade maskineriet för nya förändringar och idéer? Kommer det grymtas ”så här var det aldrig under Brottman” i Faluns omklädningsrum? Nicklas Hedstål är en duktig och erfaren tränare och han kommer till vad många beskriver som ett självspelande piano med superproffs på varje position, men en sådan stor förändring som tränarbytet faktiskt innebär kan leda till friktion. Faluns stjärnor har varit i klubben en lång, lång tid och deras röster väger starkt – vad händer om en hypotetisk situation uppstår där Galante, Enström och Emil Johansson känner missnöje över Hedstål? 

Är Kalmarsund ”på riktigt”?

Jag inledde min text med att ta upp utmanarlagen och avslutar den med ett lag som ska bevisa att man inte är ett i den kategorin. Det har varit lag uppe förr som slagits i toppen, där både Linköping och Växjö nått final, men visst är Kalmarsund något annat?

Varken Linköping eller Växjö besegrade Falun eller Storvreta i en slutspelsserie. Kalmarsund var visserligen en förlust ifrån att åka ur semifinalen mot Falun, men man var långt ifrån chanslösa. Det pratades mycket om spelarnas orutin i slutspelssammanhang men belackarna tystnades snabbt, då Kalmarsund stundtals såg ut att ha spelat slutspel i tio raka säsonger. Det säger något om hur bra sammansatt lag man har. Nu är Marcus Johansson, Simon Nilsson och Alexander Brinkmann borta, så den här säsongen blir ett riktigt test för att se om Kalmarsund ska börja räknas in i gigant-kategorien istället för utmanar-diton. Upp till bevis!


TV: "Blir en väldigt speciell säsong, säkert mer speciell än förra"

Produkttillverkaren Unihocs Johan Jihde om hur deras verksamhet påverkas av coronapandemin.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten