Anna Wijk
Anna Wijk.
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan östra

Anna Wijk: "Har svårt att se att jag skulle spela mer"

ANNONS

Storstjärnan ser slutet på karriären: "Känslan just nu är att jag har spelat färdigt"

Anna Wijk gjorde för ungefär ett år sedan den mest överraskade övergången i modern tid, när hon valde att lämna KAIS Mora för spel i allsvenska Storvreta.

Legendaren Wijk, som har vunnit allt man kan vinna på både lag- och individnivå – däribland 1 SM-guld, 6 VM-guld och 4 utmärkelser som världens bästa spelare – deltog bara i fyra matcher med Storvreta innan serien stängdes ner. Hon gjorde också ett kort gästspel i Mora senare under säsongen.

Om cirka en månad beräknas superstjärnan att bli mamma för första gången. Hon finns inte med i planerna för Storvreta nästa säsong, och frågan är om det överhuvudtaget blir något mer spel alls?

I en intervju med Dalarnas-Tidningar så berättar hon om sina framtidsplaner, där hon hintar om att spelarkarriären kan vara över helt och hållet.

– Jag har inte tagit något definitivt beslut, men känslan just nu är att jag har spelat färdigt. Men jag har inte sagt varken bu eller bä utåt. Det jag har sagt är att vi ska få barn i lugn och ro, sedan får vi se vad som händer, säger hon till Dalarnas-Tidningar och fortsätter:

– Jag har svårt att se att jag skulle spela mer. Fast frågar du min sambo tror han att jag fortsätter (skratt).

När Anna Wijk gästade Fredrikssons Innebandypodd i november 2020 så pratade hon framtidsplaner även där, och då berättade stjärnan att hon förmodligen inte skulle spela någon innebandy den här säsongen.


Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om: