sponsrat innehåll
Den 10-12 september 2021 avgörs Hagundacupen i Uppsala.
Foto: Eva Ohlström

Premiär för Hagundacupen – webbsänd turnering i VM-arenan

Den 10-12 september är det dags för en ny cup att göra entré i Sverige: Hagundacupen.

Redan nu har antalet deltagande lag strömmat in – hela 49 lag, fördelat på 29 föreningar är anmälda och i skrivande stund finns det bara ett fåtal platser kvar i de sju klasserna.

En stor bidragande faktor till den tidiga succén stavas antagligen IFU Arena. Den relativt nybyggda arenan, med fem högklassiga innebandyplaner, står värd för cupen och här spelar lag som Storvreta, Sirius och Hagunda sina matcher i SSL i vanliga fall. I IFU Arena kommer också två världsmästerskap spelas under 2021, för U19 och seniorer på damsidan.

- Alla lag vet att de får spela alla sina matcher i bra hallar och att det är bra förutsättningar rakt igenom, säger Anders Öman, ordförande i Hagunda IF:s innebandysektion som arrangerar cupen.

Med andra ord spelas hela cupen under ett och samma tak – med fem hallar i samma arena – vilket gör det enkelt att exempelvis gå och titta på andra matcher och lag, så det kan bli en riktig innebandyfest. Arrangörerna siktar i första hand på att ha åtta lag i varje klass, fördelat på två grupper, där samtliga går vidare till slutspelet som inleds med kvartsfinaler.

- Klasserna är åldersindelade, men vi ger generell dispens för två överåriga spelare och vi kommer vara väldigt generösa med dispenser för fler överåriga spelare enligt SIU-modellen, med tanke på att seriespelet inte är strikt indelat i åldersklasser. Vi kommer även att acceptera lag som till stor del består av äldre spelare om de normalt spelar i serier med yngre spelare. Lagen ska spela i den klass där de nivåmässigt "hör hemma".

Matcherna kommer också webbsändas via Solidsport, så oavsett om publik tillåts eller inte så kommer matcherna kunnas att ses av vänner och släktingar. 

När det kommer till förutsättningar för deltagande lag och spelare så finns allt på plats. IFU Arena har lång historik av att arrangera stora matcher och cuper, och de sköter både kiosk- och restaurangverksamheten. Arenaområdet ligger också nära köpcentrum, restauranger och snabbmatställen

- Många av lagen har även valt att boka hotellrum på Arenahotellet, som ligger 200 meter från arenan, men då intresset varit stort är det inte många rum lediga – om man vill ha rum där måste man vara snabb med att boka, berättar Öman.

Fakta om Hagundacupen

Hemsida: https://hagundacupen.cups.nu/

Arrangeras: 10-12 september 2021

Spelplats: Uppsala

Grundades: 2021

Klasser: F05, F06, F07, F08, P06, P07 och P08

Boende: Arenahotellet, https://hagundacupen.cups.nu/boka-boende. Det finns även ett flertal andra närliggande hotel.