Sök
Nyförvärvskollen
Superligan SSL

Nyförvärvskollen: Växjö IBK

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren.

Årets Silly Season är långt ifrån över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr de kommande veckorna och dela med sig av sina tankar om dem och dagens lag är Växjö, som plockat in några riktigt intressanta namn till kommande säsong

Santtu Strandberg

Född: 1991

Position: Målvakt

Kommer ifrån: EräViikingit, finska högstaligan

Statistik 2020/21: -

Kommentar: Växjö har en fin målvaktstradition där Viktor Kastegren varit senast på tur att skina mellan kassarna. Innan dess hade man finländaren Eero Kosonen, världens bästa innebandyspelare 2018, och nu prövar Växjö ytterligare en spelare från grannlandet i öst. Kastengren har haft det tufft att återhämta sig efter covid-19 och fortsätter den problematiken så kommer Strandberg vara förstavalet. Har fått goda vitsord från Finland där han också har landslagsrutin. Att leva upp till Kosonens bravader blir svårt, men visst finns det goda möjligheter till att Växjö gjort ett nytt målvaktsfynd i Finland. 

Manuel Maurer

Född: 1993

Position: Forward

Kommer ifrån: Floorball Köniz, schweiziska högstaligan

Statistik 2020/21: 45 poäng (21+24) på 27 matcher i Schweiz, 14 poäng (7+7) på sex matcher i SSL med Växjö

Kommentar: Det räcker med att ta en titt på statistiken ovan för att se vad det är för typ av spelare som Växjö landat – världsstjärnan är ett av seriens absolut bästa nyförvärv. Han lånades in under säsongen av Växjö och gjorde då stor succé, precis som han gjorde säsongen 2018/19 när han bar den safirblåa tröjan. Maurer är nu med från start då han skrivit på ett tvåårskontrakt, och det är inte bara Växjö-publiken som ska njuta över att få se honom i svensk innebandy igen – det här är en vinst för hela Superligan, även om konkurrenterna kanske säger annat. Växjö hade många duktiga offensiva spelare ifjol men kanske inte någon som stack ut lite extra, men det är precis vad man får med Maurer.

Adam Nilsson

Född: 1999

Position: Forward

Kommer ifrån: Strängnäs IBK, Allsvenskan

Statistik 2020/21: 36 poäng (23+13) på 15 matcher

Kommentar: Har gjort tre säsonger på elitnivå – alla i Allsvenskan med Strängnäs – och svarat för 130 poäng på dessa, fördelat på bara 58 matcher. Nu är alla nyfikna hur den jagade rightforwarden kommer klara steget upp till SSL, men för den som följt Allsvenskan noga så ser det inte ut som om Nilsson kommer ha några problem med det. Det finns en anledning till att han var jagad av flera lag i våras, och Växjö får skatta sig lyckliga över att ha vunnit kampen. Laget har två väldigt vassa toppkedjor, så oavsett vilka Nilsson får spela med så kommer han få chansen att prestera med en bra omgivning runt sig.

Fabian Hansson

Född: 1997

Position: Back

Kommer ifrån: Höllvikens IBF, SSL

Statistik 2020/21: 11 poäng (4+7) på 26 matcher

Kommentar: Är Växjös minst hypade nyförvärv, men här kan smålänningarna ha gjort ett fynd. Förstärker en redan stark backsida och var en av Höllvikens bättre backar förra säsongen. Enligt sportchef Erik Eskils så ha Hanssons spelartyp varit eftertraktad av klubben, men samtidigt svårhittad, då han beskrivs som en högerfattad vänsterback som är stor och stabil, med fina egenskaper i det defensiva spelet. Kan blomstra i ny omgivning och kanske få mer utlopp för sin offensiv i ett bättre lag, han gjorde exempelvis 14 mål på 19 allsvenska matcher 2016/17.

Marcus Ekengren

Född: 1994

Position: Center

Kommer ifrån: IBF Örebro, Allsvenskan

Statistik 2020/21: 48 poäng (26+22) på 21 matcher

Kommentar: Precis som Adam Nilsson är detta en poängstark forward som värvats in från Allsvenskan, men Ekengren har till skillnad från nyss nämnde Nilsson redan visat vad han går för i SSL då han gjorde 79 poäng på 59 matcher i Örebro-tröjan. Lämnar nu tryggheten hemma i Örebro för första gången i karriären – han såg nästan ut att bli deras svar på Johannes Wilhelmsson – och det ska bli minst sagt spännande att se hur han fungerar i en ny omgivning, då kommer likt många av Växjös andra värvningar kommer till ett lag med bättre spelare runtom sig. Har spelat forward under stora delar av karriären men kommer här att gå som center.

Ledarstaben

Johan Schönbeck blir kvar som huvudtränare även nästa säsong och man har inte presenterat några andra ledarstabsförändringar.

De har lämnat

Simon Westgärds, forward (Nykvarn)

Fredrik Andersson, back (klubb oklar)

Kevin Rigogiannis, forward (Nykvarn)

Lukas Rigogiannis, center (Nykvarn)

Karljohan Ahlroth, forward (Nykvarn)

Martin Stolt, målvakt (klubb oklar)


.TV: "Blir en väldigt speciell säsong, säkert mer speciell än förra"

Produkttillverkaren Unihocs Johan Jihde om hur deras verksamhet påverkas av coronapandemin.

Matchrapporter: Storvreta säkrade segern mot Växjö Fördel Storvreta efter ny seger mot Växjö Storvreta vann på nytt mot Växjö Seger för Växjö som utjämnade mot Storvreta Bra start för Storvreta efter seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten