Sök
gustav jansson
Gustav Jansson.
Foto: Per Wiklund och Jimmy Palm
Allsvenskan södra

Målvakten förklarar sin kovändning: "Varit den avgörande faktorn"

Gustav Jansson står i Allsvenskan nästa säsong – detta efter att ha stängt den dörren helt.

Efter sju raka säsonger i Jönköpings mål valde veteranen Gustav Jansson, som fyller 30 i vinter, att testa marknaden. Han kopplades ett tag ihop med Växjö, men tiden rann ut och det blev aldrig något klubbyte inom SSL – som var Janssons ambition.

– Jag hade kanske en tro på att jag hade gjort det bättre än vad jag uppenbarligen har gjort, med tanke på att man hamnat där man hamnat. Men det är rätt lugnt än så länge: Jag kan hålla på med egenträning och så får man se vad som händer sen, sa han till Innebandymagazinet i slutet av maj.

Målvaktsplatserna i Superligan blev färre och färre och de alternativ som egentligen fanns kvar på elitnivå var i Allsvenskan, men det var en serie som Jansson sett tillräckligt av. 

- Det är några allsvenska klubbar som har hört av sig men det är inte speciellt intressant, om jag ska vara helt ärlig. Det är inte där jag vill spela, jag vill vara på den högsta nivån. Annars kan det kvitta nästan. Jag har varit och härjat i Allsvenskan och har hållit på i elva år på elitnivån nu – då vill man inte spela i Allsvenskan. 

Därför var det nog många som satte kaffet i halsen när han blev klar för allsvenska Lagan förra veckan. Succélaget från förra säsongen, som nådde kvalsemin, hade tappat seriens bästa målvakt Erik Svensson och hade en plats över – och den tog Jansson.

- Jag var ganska inställd på att det inte skulle bli någonting, men jag visste inte vad vi (familjen) skulle göra med all tid. Så jag kommer vara med och köra ett par pass i veckan men inte fullt. Det hade inte funkat annars, säger Gustav Jansson till Innebandymagazinet.

Du sa att du ville spela på den högsta nivån, och att det egentligen kan kvitta annars, och nu är du klar för spel i Allsvenskan trots allt. Hur kommer det sig att det blev en sådan kovändning?

- Jag vet…det är det som är grejen: Lite så känns det ändå, det ska jag inte säga någonting annat om. Samtidigt sa jag att innebandyn är förbannat roligt i den intervjun. Jag har fått väga det mot varandra: innebandyn kommer vara roligare än att spela på högsta nivån. Jag håller också igång för ett eventuellt nästa år också. Som det är just nu så hade inte en SSL-satsning funkat med min vardag. Då hade jag tvungen att vara helt föräldraledig, men inte ens det hade funkat som våran vår har varit med våra kära barn. Jag har fått ändrat om i schemat för att få ihop det och det har varit lite småstrul, och när det blir två (barn) så blir det stora strul istället, säger han skämtsamt. 

Men timingen och upplägget med Lagan gjorde det möjligt till slut?

- Det har varit den avgörande faktorn. Jag var inställd på att det inte skulle bli någonting. Jag hade inte bestämt mig när jag kom ner och tränade första gången (med Lagan), jag ville se hur laget såg ut. Jag blev faktiskt extremt imponerad! Tekniskt sett är spelarna lika bra som de i SSL. Jag vet inte hur bra de är taktiskt än, men av det jag såg så blev jag väldigt imponerad.

På vilket sätt blev du imponerad? 

- Jag går mycket till backarna och de hade det här sunda tänket och fattade. Det gör inte ens alla spelare i SSL när man försöker förklara någonting. Ska jag förklara vinklar och vad jag behöver hjälp med och sånt…de har det här defensiva tänket i sig: ”Om jag står på den ytan, var är målvakten då i förhållande till mig?”. Jag personligen kommer få mycket hjälp av spelarna i det defensiva.

Jansson har spelat med ett otal backar framför sig genom sina år i Jönköping, och väljer att skicka iväg en liten kärleksfull passning till en av dem som till nästa säsong återfinns i rivalen Fagerhult Habo: Robin Raske

- Jag är glad att jag inte har honom där bak längre (skratt). Jag kommer aldrig äta upp det för jag hade honom framför mig i sex år och har aldrig skällt så mycket på en spelare som jag skällt på honom. Kanske att det var mer på Emil Nilsen, han har jag också skällt på en del. 

Lagan nådde alltså SSL-kvalet i våras, till mångas förvåning. Där väntade ett betydligt mer etablerat och erfaret Warberg, som gick vidare. Under sommaren har man också drabbats av några tunga spelartapp där Alexander Zoric och Josef Sankell sticker ut mest, tillsammans med Erik Svensson som tidigare nämnts.

- Jag kollade inte så mycket på dem under serien men såg kvalmatcherna samt sista grundseriematchen mot Lerum. De vill inte släppa in mål – de har hellre vunnit med 1-0 än 10-9. Så har det varit innan, nu vet jag inte om det är så fortfarande, jag har inte varit där tillräckligt mycket. Men de hade Erik Svensson där förra året och han är bra, så jag kommer inte kunna komma hit och göra någonting halvdant. Jag måste ligga i för att hålla samma nivå som han gjorde – om inte ännu bättre, säger Jansson och forsätter:


- Det är inte samma som SSL och då behöver man lägga sig på en ännu högre nivå. Även om jag inte kommer vara med och köra hela tiden med laget rent innebandymässigt så kommer jag köra mycket på egen hand och lägga mer fyspass här hemma. Så jag tror jag kommer kunna göra en bättre säsong än vad jag gjort innan, i det långa loppet. Det hoppas jag på i alla fall! Det är inte så att jag tänkt trappa ner, då hade inte innebandy varit så kul. Tycker jag det är kul så kommer jag köra jäkligt hårt också!


TV: "Blir en väldigt speciell säsong, säkert mer speciell än förra"

Produkttillverkaren Unihocs Johan Jihde om hur deras verksamhet påverkas av coronapandemin.

Matchrapporter: Warberg säkrade segern mot Lagan Lagan klart för kval efter oavgjort mot FBC Lerum Målfest när Thorengruppen besegrade Jönköping i Jönköpings Idrottshus Lagan vann efter avgörande i förlängningen mot Lindås Rasta Tre poäng till Lagan efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten