Nyförvärvskollen
Mattias Ljunggren och Elias Niclasson.
Foto: Per Wiklund och Jimmy Palm
Superligan

Nyförvärvskollen: Team Thorengruppen SK

ANNONS

Årets Silly Season är långt ifrån över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts?...

Årets Silly Season är långt ifrån över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr de kommande veckorna och dela med sig av sina tankar om dem och dagens lag är Team Thorengruppen, som siktar på att rida vidare på den framgångsrika avslutning man gjorde på föregående säsong.

Oskar Mikkonen

Född: 2002

Position: Målvakt

Kommer ifrån: Team Thorengruppen Ungdom, Herr1an 

Statistik 2020/21: i.u

Kommentar: Många av Gamla Stans produkter har hamnat i Dalen, som Emil Wiklund, Viktor Nystedt och Alexander Hedlund. För Mikkonens del blev det dock Team Thorengruppen och nu får han chansen i föreningens SSL-lag efter två säsonger i division 1, 2 samt JAS. Har varit med i U19-landslagsammanhang men i Thorengruppen är konkurrensen tuffare, då han behöver ta sig förbi två seniormålvakter – Erik Ställ och John Stiglund - för att få göra debut i finrummet. Båda målvakterna har dock kommit upp i åren så Mikkonen kan mycket väl vara en framtida förstakeeper i Thorengruppen.

Mattias Ljunggren

Född: 1990

Position: Back

Kommer ifrån: IBK Dalen, SSL 

Statistik 2020/21: 12 poäng (3+9) på 23 matcher

Kommentar: En riktig SSL-veteran som spelat i högstaligan sedan 2012/13. Har gått och blivit en slags ikon i Dalen efter många år i den klubben, men nu väljer han spel i stadsrivalen. Det ska Thorengruppen vara glada över då man tappat rutin på backpositionen när både Mathias Hagert och Viktor Öberg lämnat. Ljunggren menade själv att han nästan kört fast i Dalen och får nu en liten nytändning med en större roll och mer ansvar. Den landslagsmeriterade 31-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt och kommer bidra till båda ändarna av planen, då han är duktig både med och utan boll.

Elias Niclasson

Född: 2001

Position: Back

Kommer ifrån: Höllvikens IBF, SSL 

Statistik 2020/21: 3 poäng (3+0) på 25 matcher

Kommentar: Västerås-fostrad talang som efter tre år på RIG prövade lyckan i SSL säsongen som gick, detta i Höllvikens tröja. Succén uteblev dock då laget åkte ur samtidigt som Niclasson inte kände sig helt tillfreds med den speltid han fick. Nu är förhoppningen att han ska få en större roll i Thorengruppen vilket det finns goda chanser till, då man som tidigare nämnt tappat ett par tunga namn på positionen. Är lite av en modern spelare om man ser till inställningen till sporten, då han både är träningsvillig, seriös och hängiven, och i Niclasson kan Thorengruppen addera en fysisk spelare till sin backbesättning. 

Ledarstaben

Efter många och men stod det nyligen klart att succétränaren Magnus Norrman fortsätter en säsong till. Han klev in en bit in på förra säsongen och lyfte laget rejält i tabellen. Thorengruppen har inte kommunicerat ut hur resterande delen av ledarstaben kommer att se ut.

De har lämnat

Jim Johansson, forward (Holmsund City)

Adam Berglund, back (Höllviken)

Adam Hansson, forward (slutar)

Mathias Hagert, back (Astra Sarnen, Schweiz) 

Victor Öberg, back (slutar)



TV: "Blir en väldigt speciell säsong, säkert mer speciell än förra"

Produkttillverkaren Unihocs Johan Jihde om hur deras verksamhet påverkas av coronapandemin.

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen IBF Falun besegrade Thorengruppen och toppar nu tabellen Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: