Sök
team thorengruppen
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan SSL

Thorengruppens succétränare stannade – till slut

Därför tog Magnus Norrman beslutet att köra vidare ytterligare en säsong.

Etter 3-10-förlusten i Umeå-derbyt mot Dalen i omgång 9 låg Thorengruppen sist i SSL med bara två inspelade poäng. Nykomlingen hade fått en mardrömsöppning på säsongen och efter derbyt fick tränare Daniel Jernberg går. I förlustmatchen mot Falun omgången efter leddes man av en temporär tränarstab, men i omgång 11 stod IKSU:s förre guldtränare Magnus Norrman i båset.

Även om man inte vann varje match i början under ledning av sin nya tränare så kom poängen i en allt stadigare takt, och det skulle bara bli bättre och bättre – på de 16 matcher man spelade med Norrman som huvudtränare så tog man 23 poäng.

När säsongen avslutades låg man tia, med tio poäng ner till nedflyttning och 17 upp till slutspel. Därför låg en förlängning av Norrmans kontrakt högt upp på sportchef Jocke Sjöströms agenda, men det skulle dröja först till förra veckan innan man kunde presentera Norrman som huvudtränare för säsongen 2021/22. Det som fick Norrman att köra ett år till var påtryckningar från just Sjöström samt spelarna.

- Vi körde bara en halv säsong senast och resultatet blev bra. Sedan hade jag inte ambitionen att köra – jag klev in när läget var som det var förra säsongen. Men man har fått inspiration med tiden. När man såg hur killarna utvecklades individuellt och som lag så kände jag att det kanske skulle vara kul att se vad en hel säsong skulle innebära, säger Norrman till Innebandymagazinet.

Varför dröjde beslutet så länge?

- Jag har haft en hel del på sidan av som ska fungera med att vara tränare samtidigt. Jag har starka intressen som tar mycket tid, men jag tror vi kommer lösa det på ett bra sätt. Det är därför det har tagit tid: Man får värdera. Jag tycker allt är roligt och men när man har intressen som krockar med intressen får man ju prioritera. 

Utanför planen är Norrman bland annat jägare och har en jämthundstik som tränas för riktiga jakter. Han åker dessutom en hel del scooter, så det blir inte mycket tid över.

- Jag minns de finaste helgerna från ifjol. När snön vräkte ner här och vännerna var ute så var jag på väg på en resa. Det var lite tufft. 

Att vara tränare i SSL är tidskrävande – inte minst för de som tränar Thorengruppen, med alla långa resor?

- Exakt. Det är en enorm tid. Under coviden så har det inte varit flyg som gått varannan timme, det har varit max två plan per dag. Det genererar att vi åkte ner på fredagen och hem på söndagskvällen, för att spela en match. Det har varit tufft men jag tror det kommer lätta upp sig. Jag tror tillgängligheten på resor kommer bli bättre. 

Norrman sade tidigare att spelarnas påtryckningar låg som grund för att ta beslutet att fortsätta. De som läst på Innebandymagazinet under våren har säkert noterat hur många gånger som Norrman fått beröm av sina spelare, och det är något som han själv har tagit del av.

- Det är också en sak som jag inlät i det här: Spelarnas feedback och hur de har mitt ledarskap. När man får läsa det (spelarnas beröm) så är det en bekräftelse på att man går rätt väg. Det är det som de har saknat och önskat att de haft. Det värmer i hela hjärtat att få läsa det, det är därför man håller på med ledarskap. Man blir rörd. 

Det blev nästan dundersuccé med dig vid rodret ifjol. Blir det samma poängsnitt hela säsongen som kommer nu?

- (Skratt) Ja, målsättningen har vi inte satt i laget men jag har en själv. Det är en otroligt tuff konkurrens när man spelar i högsta serien. Målsättningen är alltid att hålla sig kvar men jag tycker att vi ska spänna bågen och sikta mot slutspel – vi har det materialet. Poängsnittet som vi hade under andra halvan ifjol gör oss till ett slutspelslag. Så det är inte orimligt att spänna bågen dit. 

Man har under sommaren tappat nyckelspelare som Mathias Hagert, Jim Johansson och Victor Öberg för att nämna några, samtidigt som det enda riktigt etablerade nyförvärvet är Mattias Ljunggren från Dalen. De andra nyförvärven är Elias Niclasson från Höllviken samt målvakten Oskar Miikonen som lyfts upp från de egna leden. Samtidigt känner inte Norrman någon oro att inte fler tunga namn har signats – snarare tvärtom. 

- Min filosofi är kanske inte att ”värva in”. Tittar man på utvecklingen vi gjorde på de unga spelarna ifjol så tror jag man stannar den produktionen på egna produkter om man tar in spelare som konkurrerar med dem. Det har gått rykten i stora delar av landet att Thorén satsar ungt och folk vill komma till oss. Spelare som har möjlighet att slå sig in, som kanske inte har stjärnstatus – det ska Thorén bygga vidare på, på den filosofin. 

- Jag tror inte på för hård konkurrens i ett lag, jag tror hellre på att vi lyfter upp en ung fjärdefemma från egna led som konkurrerar om speltid. Annars tror jag vi stannar utvecklingen på våra egna produkter. Det är samma med de som tog kliv förra säsongen, de kanske också stannar om de inte har en plats i special teams. Det är nyttigt att de känner den tryggheten och förtroendet från ledarperspektivet. Det kommer vara bättre än att värva in så man tappar harmonin i laget. 

Flera spelare fick, som Norrman nämner, en rejäl utväxling förra säsongen – inte minst Hampus Öhgren och Axel Hjälm. Nu hoppas han hitta fler fynd som ska kunna bidra framöver. 

- Många av våra killar i division 1 och 2, som jag är intresserad av att titta på, har gjort en fantastisk försäsongsträning. Vi har några 04:or och 05:or som är riktigt intressanta – varför inte ge dem en morot att få komma upp och kanske träna med A-laget? Det är så jag vill att fler lag ska tänka istället för att värva ihop lag hela tiden. 

- Drömmen är att få våra egna spelare att utvecklas till stjärnor!


TV: Elitdomarens fru dog av äggstockscancer

Glenn Boström körde frun till sjukhuset dagen innan han dömde SM-finalen: "Sex veckor senare lämnade hon oss"

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen besegrade Jönköping i Jönköpings Idrottshus Målfest när Växjö krossade Thorengruppen i Umeå Energi Arena Thorengruppen vann mot Dalen borta – avgjorde i förlängningen Jim Johansson gjorde två mål när Thorengruppen vann mot Sirius Tre poäng till Helsingborg efter avgörande i slutperioden mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten