spelarflykten från mora
Foto: Per Wiklund
Superligan

Landslagsspelaren om varför hon lämnade Mora

ANNONS

Adina Augustsson ger sin syn på vad som ligger bakom spelarflykten i Mora och varför hon återvänder till Karlstad.

KAIS Mora har drabbats av en av de värsta spelarflykterna i modern tid där det forna storlaget har tappat hela 11 spelare under silly season varav tio spelade från start i den senaste semifinalen som laget spelade. Innebandymagazinets damexpert skrev en krönika om vad han trodde hade hänt i laget tidigare i veckan. 

Vi har pratat med några av spelarna som lämnar Mora och en av dem är Adina Augustsson, som var med på damlandslagets senaste samling. Hon lämnar Mora redan efter en säsong och flyttar tillbaka till Karlstad som hon kom i från.

- Jag har trivts jättebra uppe i Mora och min första tanke var att fortsätta en säsong till men på grund av min privata situation så är Karlstad det bästa alternativet för mig just nu. Det ser också väldigt spännande ut i Karlstad inför kommande säsong, det är också bidragande, säger Augustsson till Innebandymagazinet.

Varför tror du att så många spelare väljer att lämna på samma gång?  

- Förstår att många spekulerar i det men vi har haft en väldigt rolig säsong tillsammans där vi har presterat på en nivå som inte andra förväntade sig. Det har varit kul och utmanande! Så man behöver inte spekulera i att något skulle varit fel under säsongen utan varje spelare har ett liv utanför innebandyn som man också måste ta hänsyn till. Tråkigt att det är så många som lämnar samtidigt. 

I Karlstad började Augustsson som center men blev omskolad till back på slutet. I Mora så spelade hon mestadels center men hopade även ner på backen ibland. Även om säsongen i Mora blev hennes poängsvagaste tar hon ändå med sig flera positiva saker hem.

- Finns mycket att ta med sig hem men framförallt slutspelet. Förberedelser inför både fysiskt och mentalt, vad som faktiskt krävs för att vinna matcherna.

Karlstad var indragen i bottenstriden senast men efter att Augustsson blivit klar för en comeback likaså Linnea Wallgren som återvänder från Endre börjar det lukta slutspel istället för bottenkamp kommande säsong. Dessutom kan man få ytterligare förstärkning av Augustssons Morakompis Alexandra Terner som sökt skola i Karlstad. Dessutom väntar man besked från en av Karlstads bästa poängplockare förra säsongen. Mathilda Jansson har inte bestämt sig om hon ska fortsätta eller varva ner i Allsvenskan med Skoghall eller Hagfors. 

- Jag tycker att det känns bra och ser positivt på kommande säsong med Karlstad. Kan vi utöka truppen med Terner och även Mathilda Jansson så ser det väldigt lovande ut. Jag tänker spela för att vinna varje match och har slutspel i sikte. 

Augustsson har ett VM-guld från 2017 men kom inte med i VM-truppen 2019. När landslaget hade sin första samling i Varberg för en drygt månad sedan inför vinterns VM så var Augustsson på plats.

- Ett av de bättre lägren jag varit på. Individuellt men också lägret som helhet. Nya spelare fick chansen och man känner hela tiden av konkurrensen. Jag ska lägga allt mitt fokus i klubblaget och prestera där för att öka mina chanser till mer spel i landslaget under året.  

    


TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora

Du kanske även vill läsa:
Orsakerna bakom den värsta spelarflykten i modern tid
Plus Orsakerna bakom den värsta spelarflykten i modern tid
KAIS Mora får bygga om – igen: "Jättetråkigt"
Plus KAIS Mora får bygga om – igen: "Jättetråkigt"
Hopp i KAIS Mora efter spelarflykten: "Blir omtag igen"
Plus Hopp i KAIS Mora efter spelarflykten: "Blir omtag igen"
Den här artikeln handlar om: