u19-Vm 2020
Sverige har ett guld att försvara i U19-VM.
Foto: Per Wiklund
Internationellt

Efter herrarnas U19-VM: Nu kommer besked om damernas

ANNONS

Nu står det klart när och hur U19-VM för damer ska spelas.

Efter att U19-VM 2020 skjutits upp vid inte mindre än tre tillfällen så är det nu helt spikat att mästerskapet kommer ta plats den 1-5 september, meddelar det internationella innebandyförbundet IFF.

Mästerskapet, som spelas i Uppsala, kommer dock få spelas på ett litet annorlunda vis. Australien, Kanada, USA, Österrike och Norge drar sig alla ur på grund av Coronapandemin och reserestriktioner,  och kommer inte kunna ersättas av nya lag eftersom VM-kvalet startas veckan efter. Det innebär att bara nio lag – Tjeckien, Finland, Lettland, Slovakien, Sverige, Schweiz, Tyskland, Polen och Ryssland – kommer delta.

Upplägget är ännu inte bestämt men det kan bli så att ett lag får spela två matcher på en dag, och det görs i så fall med en speltid på 3x15. I slutspelet är det ordinarie matchtid som gäller.

- Fyra matcher på tre dagar är fysiskt tufft, och i många länder har det spelats begränsat med innebandy. Detta är det enda sättet att avgöra gruppen under de tre dagarna som är tillgängliga för gruppspelet, och göra det möjligt att spela semifinaler, säger IFF:s ordförande John Liljelund till hemsidan.

Regerande mästare, sedan tre mästerskap tillbaka, är Sverige.

Den här artikeln handlar om: