Damallsvenskan special
Foto: Telge SIBK
Allsvenskan östra

Värvningsbomben om varför hon väljer Allsvenskan

ANNONS

Felicia Forsmark berättar om varför hon tar klivet ner till Allsvenskan och varför hon tror att så många andra SSL-stjärnor gjort det också.

Det är bara några månader kvar till seriestart för den hetaste allsvenska säsongen någonsin. Aldrig har den näst högsta serien innehållit så många profiler som den kommer göra kommande säsong. Trenden under årets silly season har varit tydlig. Storsatsande allsvenska lag har lockat till sig etablerade SSL-stjärnor i parti och minut. Det är rekordmånga lag som har som målsättning att ta klivet upp till SSL och etablera sig i högsta ligan. 

Tidigare idag släppte Innebandymagazinet en lista där vi rankar de 30 bästa värvningarna i de fyra damallsvenska serierna plus att vi tippade vilka lag som skulle gå till kval och sedan vidare upp till SSL. Men hur kommer det sig att så många SSL-spelare väljer att gå ner ett steg till Allsvenskan? Vi har pratat med flera spelare på topp tio på vår lista för att se om de har svaret på den frågan?

Gårdagens stora värvningsbomb stod Telge för när de presenterade att SSL-spelaren Felicia Forsmark, som står på toppen av sin karriär, valde att lämna Täby för att göra comeback i Telge, som hon lämnade för fyra säsonger sedan, och hjälpa dem på deras resa mot SSL. På sina fyra säsonger i SSL har Forsmark gjort 93 poäng, hon har även vunnit U19-VM-Guld samt varit med i Guldsteget.

- Jag vill tacka Täby som gjort detta möjligt. Det är en jättebra förening och jag trivdes bra där med både tränare och spelarna. Jag arbetar 100% och träningar med pendling tar mycket energi. Det krävs en stor motivation och planering för att få ihop det och det var väl delvis det jag saknade under förra säsongen. Funderade faktiskt på att ta en paus och lägga klubban på hyllan. Men bestämde mig tillslut för Telge. De har något spännande på gång och jag har varit med på resan förut och minns hur extremt roligt det var, säger Forsmark till Innebandymagazinet.   

Det var säsongen 16/17 som Telge gick upp till SSL senast efter att ha slagit ut Falun med 2-0 i matcher i play off 2. Ett kval där Forsmark blev Telges näst bästa poängplockare med 3+1. Men vad tror Forsmark att det beror på att så många SSL-spelare väljer att gå ner till Allsvenskan den här silly season?

- Kan pandemin vara en bidragande orsak? Det var en speciell säsong med sjukdomar och tomma läktare. Många kanske tappade glädjen helt enkelt. Att få vara med i ett lag som satsar på att gå upp och veta att man får ett större ansvar och får bidra med sin rutin och kunskap kan kännas som en nystart för många tror jag. 

Telge har som mål att ta klivet upp till SSL kommande säsong och man vill göra det genom att göra en "Nykvarn" och locka hem flera SSL-spelare som har en historia i klubben. Hittills har man lockat hem Caroline Rosenberg från KAIS Mora och just Forsmark. Men det finns flera potentiella nyförvärv kvar att göra och framförallt Forsmarks tidigare lagkamrat i Täby, Matilda Sjödin, som saknar kontrakt och sagt att hon kan tänka sig att spela i Allsvenskan kommande säsong. 

-Såklart vet jag att Telge pratat med flera andra spelare men jag kan inte spekulera i det. Det får tiden utvisa om det kommer hem flera eller inte.

Just i östra serien så är det ju väldigt många lag som vill gå upp till SSL, bland annat Storvreta som gör en jättesatsning. Vad tror du om era chanser att gå upp till SSL?

- Enligt mig är Östra serien den tuffaste. Flera lag nosar på en SSL-plats men jag tror ändå att våra chanser är goda. Vi har en bra mix med unga talanger som kommer att blomma ut och tillsammans med oss lite äldre blir det en bra kombo.

På vår lista över de bästa värvningarna i Allsvenskan kom du väldigt högt upp, vad kan vi förvänta oss av dig kommande säsong?

- Kul att hamna så högt på listan! Jag hoppas kunna göra mina medspelare bättre. Jag är en spelare som gillar att ha mycket boll, spela smart över hela banan och jag kommer att göra några snygga dragningar, lägga lite schyssta mackor och stänka dit en kasse då och då!   

 


TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK IBF Falun vann mot Täby efter mål av Philippa Blom Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK

Du kanske även vill läsa:
De 30 bästa värvningarna i Damallsvenskan
Plus De 30 bästa värvningarna i Damallsvenskan
Krönika: Så slutar Östra Allsvenskan 2021/22
Plus Krönika: Så slutar Östra Allsvenskan 2021/22
Krönika: Så slutar Norra Allsvenskan 2021/22
Plus Krönika: Så slutar Norra Allsvenskan 2021/22
Krönika: Så slutar Västra Allsvenskan 2021/22
Plus Krönika: Så slutar Västra Allsvenskan 2021/22
Krönika: Så slutar Södra Allsvenskan 2021/22
Plus Krönika: Så slutar Södra Allsvenskan 2021/22
Den här artikeln handlar om: