#ibsilly-nytt
Foto: Jimmy Palm
#ibsilly

Nästa värvningsbomb i Allsvenskan

ANNONS

Lagan IBK har lyckats att värva in en rutinerad SSL-spelare till kommande säsong.

Igår släppte Telges damer i Allsvenskan en rejäl värvningsbomb och idag var det dags för Lagans allsvenska herrar att göra samma sak. 

Allsvenska succélaget förra säsongen har lyckats att värva in Jönköpings stjärnmålvakt Gustav Jansson. 30-åringen aviserade direkt efter säsongen tog slut att han ville lämna Jönköping och Växjö nämndes som ett alternativ. Men ju längre silly season gick desto tystare blev det om målvaktens nästa klubbadress. När Innebandymagazinet pratade med Jansson i slutet på maj hade han fortfarande inte hittat något nytt SSL-lag och han var inte så sugen på att gå ner och spela i Allsvenskan.

- Det är några allsvenska klubbar som har hört av sig men det är inte speciellt intressant, om jag ska vara helt ärlig. Det är inte där jag vill spela, jag vill vara på den högsta nivån. Annars kan det kvitta nästan. Jag har varit och härjat i Allsvenskan och har hållit på i elva år på elitnivån nu – då vill man inte spela i Allsvenskan, sa Jansson till Innebandymagazinet då. 

Nu har han dock gjort en helvändning och är klar för Lagans IBK, som kvalade till SSL förra säsongen. Då hade Lagan serien bästa målvakt i Erik "Sållet" Svensson som valt att lägga hjälmen på hyllan.

- Skall bli riktigt roligt att spela i Lagan kommande säsong! Efter att ha tränat med gänget fick jag en bra känsla och inställning till spel och det är skönt att det är klart nu. Nu ser jag fram emot att möta publiken på läktarna igen och dessutom få uppleva den välkända LIBK-klacken, säger Jansson till Lagans hemsida.

 Sportchef Christoffer Johansson om värvningen:

- Gustav och jag har haft en bra diskussion under en tid och med tanke på hans ambition kombinerat med familjesituation så föll bitarna till slut på plats och vi har hittat en bra lösning som passar parterna väl. Efter att han var nere och tränade med oss under midsommarveckan och fick ett positivt intryck så tackade han tidigt ja och det är vi naturligtvis otroligt glada och nöjda med. Det är en målvakt av toppklass i Sverige och en otrolig vinnarskalle som kommer passa perfekt in i gänget. Att ersätta Erik "Sollet" Svensson är inte det lättaste då han varit otroligt bra, och målvakten i innebandy är väldigt viktig i sin position. Att då ersätta med Gustav känns fantastiskt bra och det är med glädje, stolthet och stor nyfikenhet vi ser fram emot att se han i LIBK-tröjan i höst!

   


TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

Matchrapporter: Karlstad IBF klart för kval efter seger mot Lagan Lagan avgjorde i förlängningen mot Örebro Innebandy 4-1 mot Lagan gjorde Malmö FBC till segrare igen Lagan segrare hemma mot Lillån Fagerhult Habo kvalklart efter seger mot Lagan

Den här artikeln handlar om: