Caroline Hansen (nummer 26).
Foto: AC. Kårhag
Allsvenskan västra

Flyttar 83 mil för att försöka hjälpa Linköping tillbaka till SSL

ANNONS

Caroline Hansen om beslutet att lämna Dalen och flytta hem till Linköping igen.

Det är bara några månader kvar till seriestart för den hetaste allsvenska säsongen någonsin. Aldrig har den näst högsta serien innehållit så många profiler som den kommer göra kommande säsong. Trenden under årets silly season har varit tydlig. Storsatsande allsvenska lag har lockat till sig etablerade SSL-stjärnor i parti och minut. Det är rekordmånga lag som har som målsättning att ta klivet upp till SSL och etablera sig i högsta ligan. 

Tidigare idag släppte Innebandymagazinet en lista där vi rankar de 30 bästa värvningarna i de fyra damallsvenska serierna plus att vi tippade vilka lag som skulle gå till kval och sedan vidare upp till SSL. Men hur kommer det sig att så många SSL-spelare väljer att gå ner ett steg till Allsvenskan? Vi har pratat med flera spelare på topp tio på vår lista för att se om de har svaret på den frågan?

30-åriga Caroline Hansen valde att flytta 83 mil norrut för att få fortsätta leva sin SSL-dröm efter att Linköping åkte ur högstaligan. Debutsäsongen i IBK Dalen blev succékantad då hon blev utsedd till turneringens bästa spelare i flera försäsongscuper samt att hon vann den interna poängligan när serien var över. Men som bekant gick det inte så bra för Dalen som åkte ur SSL, trots att man hade chansen att klara sig kvar när säsongen avbröts. Hansens andra säsong i Dalen blev bara fem matcher lång sedan satte pandemin käppar i hjulen igen för Dalen som inte fick chansen att spela sig upp till SSL. 

- Jag är glad och stolt över den tid jag har representerat Dalen och klubben kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Det har varit två tuffa år resultatmässigt och vi har blivit extremt hårt drabbade sportsligt av de beslut som togs i samband med Corona, säger Hansen till Innebandymagazinet och fortsätter: 

- Jag är ändå stolt över hur vi som grupp i laget gick samman och framförallt vilken karaktär alla visade under den gångna vintern när vi inte fick vara i hall men alla kämpade på utomhus oavsett temperatur och väderlek. För egen del vill man alltid prestera bättre men jag känner att jag har utvecklats mycket som innebandyspelare och att jag hållit en jämn nivå och presterat även när det varit som tuffast. 

Du har tagit beslutet att lämna Dalen och flytta hem till Linköping igen och spela i Allsvenskan. Hur kom du fram till de beslutet?

- Jag flyttar tillbaka till Linköping av personliga skäl, jag har känt under Corona-tiden att jag vill komma närmre familjen. När jag flyttade upp till Umeå fick jag möjlighet att vara tjänstledig och hade nu möjlighet att gå tillbaka till min tidigare arbetsplats och boende därav att flytten gick denna sommaren, jag trivdes bra i Linköping som stad och i laget senast så det kändes bra och tryggt att komma tillbaka. Det var dock tråkigt att inte få avsluta med en hel säsong i Dalen men jag håller tummarna för att de fortsätter resan vi startade och går upp i SSL i år istället.

Det har blivit en liten trend under årets silly season att bra SSL-spelare går ner till Allsvenskan, vad tror du att det beror på?  

- Jag vet faktiskt inte vad det kan bero på och tror att det kan finnas olika skäl. Det är svårt att leva på innebandyn och man måste ha skola/jobb vid sidan om vilket säkert kan ha påverkat några flyttar. Flera allsvenska lag gör också stora satsningar för att ta sig upp och kan erbjuda bra förutsättningar vilket jag tror lockar mycket, det är en rolig resa att spela upp ett lag i SSL. Det är roligt att nivån på de allsvenska lagen höjs då det varit stor skillnad men tråkigt också att inte de bästa spelarna spelar i högsta serien och tråkigt om det är spelare som känner att de inte kan satsa fullt ut för att livspusslet inte går ihop. Jag hoppas innebandyn fortsätter utvecklas så att det finns större möjlighet att anpassa livspusslet efter innebandyn. 

Linköping åkte ur SSL säsongen 2017/18 och har sedan dess varit ett stabilt topplag i västra serien. Hansen var med och spelade första säsongen i Allsvenskan när Linköping åkte ur SSL och då slutade hon tvåa i poängligan på 37 poäng. Så med Hansen tillbaka blir Linköping ett lag att räkna med i kampen om kvalplatserna. 

- Sist jag spelade i Linköping slogs vi om kvalplats i sista matchen och laget startade förra säsongen väldigt starkt. Många av de unga jag spelade med har tagit stora kliv och gått från att vara unga och talangfulla till bra och stabila allsvenska spelare plus att några av de jag själv hade som fadderlag som juniorer blommat ut och vuxit fram till seniorspelare. Jag tror vi har goda chanser att slåss om kvalplats och det är också målet under säsongen. 

Tidigare idag publicerade vi en lista på de 30 bästa värvningarna i Allsvenskan så här långt och där hittar vi Hansen väldigt högt upp på listan. 

- Oj, vad roligt och hedrande att bli placerad så högt upp när det varit så många otroligt duktiga spelare som värvats till allsvenska lag. Jag hoppas att jag kan bidra i Linköping både på och vid sidan om planen med den kunskap man samlat på sig genom åren. Vi har ett ungt lag och jag hoppas jag kan bidra med rutin och hjälpa redan talangfulla spelare att ta ytterligare kliv i sin utveckling.

 


TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

Matchrapporter: Lockerud/Mariestad vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Linköping IBK Natalie Hansson tvåmålsskytt för Linköping IBK i segern mot Nykvarn Segerraden förlängd för Fröjered – besegrade Linköping IBK Linköping IBK får hoppas på en kvalplats trots seger mot IBF Linköping Katrineholm ny serieledare efter seger mot Linköping IBK

Den här artikeln handlar om: