Sök
Caroline Hansen (nummer 26).
Foto: AC. Kårhag
Allsvenskan västra

Flyttar 83 mil för att försöka hjälpa Linköping tillbaka till SSL

Caroline Hansen om beslutet att lämna Dalen och flytta hem till Linköping igen.

Det är bara några månader kvar till seriestart för den hetaste allsvenska säsongen någonsin. Aldrig har den näst högsta serien innehållit så många profiler som den kommer göra kommande säsong. Trenden under årets silly season har varit tydlig. Storsatsande allsvenska lag har lockat till sig etablerade SSL-stjärnor i parti och minut. Det är rekordmånga lag som har som målsättning att ta klivet upp till SSL och etablera sig i högsta ligan. 

Tidigare idag släppte Innebandymagazinet en lista där vi rankar de 30 bästa värvningarna i de fyra damallsvenska serierna plus att vi tippade vilka lag som skulle gå till kval och sedan vidare upp till SSL. Men hur kommer det sig att så många SSL-spelare väljer att gå ner ett steg till Allsvenskan? Vi har pratat med flera spelare på topp tio på vår lista för att se om de har svaret på den frågan?

30-åriga Caroline Hansen valde att flytta 83 mil norrut för att få fortsätta leva sin SSL-dröm efter att Linköping åkte ur högstaligan. Debutsäsongen i IBK Dalen blev succékantad då hon blev utsedd till turneringens bästa spelare i flera försäsongscuper samt att hon vann den interna poängligan när serien var över. Men som bekant gick det inte så bra för Dalen som åkte ur SSL, trots att man hade chansen att klara sig kvar när säsongen avbröts. Hansens andra säsong i Dalen blev bara fem matcher lång sedan satte pandemin käppar i hjulen igen för Dalen som inte fick chansen att spela sig upp till SSL. 

- Jag är glad och stolt över den tid jag har representerat Dalen och klubben kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Det har varit två tuffa år resultatmässigt och vi har blivit extremt hårt drabbade sportsligt av de beslut som togs i samband med Corona, säger Hansen till Innebandymagazinet och fortsätter: 

- Jag är ändå stolt över hur vi som grupp i laget gick samman och framförallt vilken karaktär alla visade under den gångna vintern när vi inte fick vara i hall men alla kämpade på utomhus oavsett temperatur och väderlek. För egen del vill man alltid prestera bättre men jag känner att jag har utvecklats mycket som innebandyspelare och att jag hållit en jämn nivå och presterat även när det varit som tuffast. 

Du har tagit beslutet att lämna Dalen och flytta hem till Linköping igen och spela i Allsvenskan. Hur kom du fram till de beslutet?

- Jag flyttar tillbaka till Linköping av personliga skäl, jag har känt under Corona-tiden att jag vill komma närmre familjen. När jag flyttade upp till Umeå fick jag möjlighet att vara tjänstledig och hade nu möjlighet att gå tillbaka till min tidigare arbetsplats och boende därav att flytten gick denna sommaren, jag trivdes bra i Linköping som stad och i laget senast så det kändes bra och tryggt att komma tillbaka. Det var dock tråkigt att inte få avsluta med en hel säsong i Dalen men jag håller tummarna för att de fortsätter resan vi startade och går upp i SSL i år istället.

Det har blivit en liten trend under årets silly season att bra SSL-spelare går ner till Allsvenskan, vad tror du att det beror på?  

- Jag vet faktiskt inte vad det kan bero på och tror att det kan finnas olika skäl. Det är svårt att leva på innebandyn och man måste ha skola/jobb vid sidan om vilket säkert kan ha påverkat några flyttar. Flera allsvenska lag gör också stora satsningar för att ta sig upp och kan erbjuda bra förutsättningar vilket jag tror lockar mycket, det är en rolig resa att spela upp ett lag i SSL. Det är roligt att nivån på de allsvenska lagen höjs då det varit stor skillnad men tråkigt också att inte de bästa spelarna spelar i högsta serien och tråkigt om det är spelare som känner att de inte kan satsa fullt ut för att livspusslet inte går ihop. Jag hoppas innebandyn fortsätter utvecklas så att det finns större möjlighet att anpassa livspusslet efter innebandyn. 

Linköping åkte ur SSL säsongen 2017/18 och har sedan dess varit ett stabilt topplag i västra serien. Hansen var med och spelade första säsongen i Allsvenskan när Linköping åkte ur SSL och då slutade hon tvåa i poängligan på 37 poäng. Så med Hansen tillbaka blir Linköping ett lag att räkna med i kampen om kvalplatserna. 

- Sist jag spelade i Linköping slogs vi om kvalplats i sista matchen och laget startade förra säsongen väldigt starkt. Många av de unga jag spelade med har tagit stora kliv och gått från att vara unga och talangfulla till bra och stabila allsvenska spelare plus att några av de jag själv hade som fadderlag som juniorer blommat ut och vuxit fram till seniorspelare. Jag tror vi har goda chanser att slåss om kvalplats och det är också målet under säsongen. 

Tidigare idag publicerade vi en lista på de 30 bästa värvningarna i Allsvenskan så här långt och där hittar vi Hansen väldigt högt upp på listan. 

- Oj, vad roligt och hedrande att bli placerad så högt upp när det varit så många otroligt duktiga spelare som värvats till allsvenska lag. Jag hoppas att jag kan bidra i Linköping både på och vid sidan om planen med den kunskap man samlat på sig genom åren. Vi har ett ungt lag och jag hoppas jag kan bidra med rutin och hjälpa redan talangfulla spelare att ta ytterligare kliv i sin utveckling.

 


TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

Matchrapporter: Utklassning när Västra Mälardalen besegrade Linköping IBK i Köpings bad & sport (Nya Arenan) Linköping IBK avgjorde tät match mot Rönnby U i tredje perioden Linköping IBK och Hagfors delade på poängen efter 3–3 Linköping IBK slog Västerås IBS i jämn match i Mälarenergi Arena A

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten