#ibsilly
Sofie Karlsson (t.v) och Sandra Hawerman.
Foto: Helmuth Subiabre
Superligan

Veteranen slutar: "Har kanske inte den orken"

ANNONS

28-åringen meddelar att hon lägger på klubban på hyllan efter en skadefylld säsong.

Sofie Karlsson avslutar med största sannolikhet sin innebandykarriär – det berättar hon för Hallands Nyheter. Centern fostrades likt många andra nuvarande SSL-spelare i Telge SIBK men debuten i högstaligan skedde i Huddinges tröja 2013/14. Hon stannade kvar hos stockholmarna i tre säsonger och efter ettåriga sejourer i Täby samt Telge i SSL bytte Karlsson klubb 2018/19, då hon skrev på för Warberg.

Den 28-årige centern har spelat kvar hos hallänningarna sedan dess och varit en viktigt roll i deras lagbygge där hon varit med och etablerat klubben i SSL, men nu är tiden över både hos Warberg samt på innebandyplanen. En stor orsak till beslutet var den fotskada hon drog på sig tidigt under säsongen som gick, samt att hon jobbar på en förskola i staden som tar mycket tid.

– Jag blir äldre och jag har ett jobb som jag vill satsa fullt ut på. Man vill orka ge 100 procent på båda ställen och just nu har jag kanske inte den orken, säger Karlsson till Hallands Nyheter.

När Karlsson väl spelade under årets säsong – det blev trots allt 21 matcher – bildade hon ofta en fruktad kedja ihop med Sandra Hawerman och Andrea Envall. Hon lämnar samtidig en liten dörr öppen för fortsatt spel i framtiden, i så fall i Warbergs tröja. Därmed kan Telge sluta hoppas på att hon ansluter till hemvändartåget i sommar. 

Warbergs #ibsilly 2021  

Klara in

Amanda Svanström, back (Göteborg)

Amanda Karlsson, back (Warberg IBF)

Klara ut

Ida Örnqvist, back (AIK)

Josefine Johnsson, back (Lillån)

Johanna Johansson, center (AIK)

Sofie Karlsson, center (slutar)

Rykten in

-

Rykten ut

Amanda Hill, målvakt (Slutar)

Camilla Halldén, forward (Slutar/klubb oklar)

Therese Arneson, forward (Slutar/klubb oklar)

Kent Göransson, tränare (Ny roll i föreningen)



TV: Elitdomarens fru dog av äggstockscancer

Glenn Boström körde frun till sjukhuset dagen innan han dömde SM-finalen: "Sex veckor senare lämnade hon oss"

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg IBF Falun vann efter avgörande i tredje perioden mot Warberg

Den här artikeln handlar om: