#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Kaptenen är gravid och östra Allsvenskans bästa målvakt ansluter

ANNONS

Nacka Wallenstams stora omsättning i truppen blir ännu större denna silly season.

Nacka Wallenstam har haft en ovanligt hög omsättning i truppen, med Nackamått mätt, under årets silly season. På minuskontot hittar vi hela åtta spelare, Philippa Blom inräknad som förlängde kontraktet med Nacka men som lånas ut till ett schweiziskt topplag. På pluskontot hittar vi sex nya spelare. 

Senaste nyförvärvet är Anna Jansmarker som ersätter Erika Stigulfsdotter mellan stolparna. 19-åringen har stått två säsonger i Nacka sedan tidigare, men de två senaste säsongerna har hon vaktat stolparna i Huddinge i Dam1an och Hammarby i Allsvenskan. I Hammarby gjorde hon det så bra att Innebandymagazinet hade med henne på en lista med de 20 mest spännande målvakterna utanför SSL. Där motiveringen löd:

 - Östra allsvenskans bästa målvakt innan uppehållet där hon radade upp den ena stormatchen efter den andra - vilket räddningsprocenten på över 90 procent vittnar om. Har sedan tidigare fina SDF-SM meriter från Stockholm där Jansmarker var med och spelade hem guldet 2018. Tar inte Hammarby steget upp i finrummet inom kort lär det bli svårt 08-klubben att behålla sin talangfulla målvakt.  

Det tog bara fem månader från det att listan släpptes tills det att Jansmarker blev klar för SSL så visst fick skribenten rätt i att Hammarby skulle få svårt att behålla sin talangfulla målvakt. Så här säger Nackas tränare Karl Andrén om värvningen:

- Jag kan inte annat än lyfta på hatten för det jobb vår sportchef, Jonas, gjort i samband med den här värvningen. Anna är helt perfekt matchning för oss: ung, ambitiös och framförallt mycket mycket duktig. Perfekt matchning helt enkelt, säger Andrén till lagets hemsida.

Ett annat nyförvärv som Nacka hämtat från Hammarby är Frida Svan. Hon anslöt till Nacka när de gick upp till SSL för två säsonger sedan och hon levererade från allra första början. Hon har varit en av Nackas allra bästa poängplockare under sina två säsonger och senast var hon dessutom lagkapten. Men dessvärre så meddelar Nacka att man kommer få klara sig utan sin kapten kommande säsong men det beror på lyckliga omständigheter då Svan är gravid.

- Frida Svan kommer tyvärr inte att spela innebandy kommande säsong med oss! Anledningen till detta är att hon senare i år kommer föda en lite nacka-supporter (bebis)!

Frida har spelat i nacka sedan vi gick upp i SSL och under säsongen 20/21 blev hon även våran kapten! Hon har inte bara imponerat med poäng, hon har även förgyllt oss alla med glädje och positivitet oavsätt hur dåligt eller bra vi spelat!

Förhoppningsvis är detta ett farväl som inte varar för evigt! Vi säger grattis er och längtar tills du är tillbaka i nackatröjan med en minsting på läktaren, skriver Nacka på sitt Instagramkonto.  

Nackas Silly season

Klara in

Maja Höög, forward (Telge)

Nadia Cattaneo, center (Wizards Bern Burgdorf, Schweiz)

Madeleine Sehlin, forward (Värmdö)

Charlotta Hjorth, center (Telge)

Amanda Boric-Svärd, back (KAIS Mora)

Anna Jansmarker, målvakt (Hammarby)

Klara ut

Daniela Westerlund, forward (EräViikingit)

Trine Sällström, back (EräViikingit)

Philippa Blom, forward (Kloten-Dietlikon Jets)

Fredrik Olsson, tränare (klubb oklar)

Mårten Engström, tränare (klubb oklar)

Johanna Turesson, forward (Bele Barkarby)

Mathilda Ekenlinde, back (Thorengruppen)

Erika Stigulfsdotter, målvakt (slutar)

Maja Bergbom, center (Storvreta)

Frida Svan, forward (Uppehåll)   



TV: Elitdomarens fru dog av äggstockscancer

Glenn Boström körde frun till sjukhuset dagen innan han dömde SM-finalen: "Sex veckor senare lämnade hon oss"

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel Nacka Wallenstam vinnare mot Tyresö Trollbäcken – avgjorde i förlängningen

Den här artikeln handlar om: