#ibsilly-nytt
Foto: IBK Göteborg
#ibsilly

7 senaste värvningarna från Damallsvenskan

ANNONS

Lagen i Damallsvenska har vaknat till och levererar heta nyförvärv på löpnade band just nu.

Dagligen så är det några lag som presenterar förstärkningar så här kommer ett litet silly-svep från senaste dagarna. 

Först börjar vi med IBK Göteborg som gjort klart med sitt femte nyförvärv och sitt tredje från Floda IBK. Det är en ung och lovande center vid namn Tilda Kautto som gjorde tre mål på fem matcher för nykomlingarna Floda ifjol. 

- Vi är inne i en generationsväxling där många spelare som varit här många säsonger valt att känna på SSL igen, eller valt att fokusera på andra saker i livet. Tilda är en ung spelare med stora utvecklingsmöjligheter. En snabb och kvick spelare med bra bollkontroll! Hon passar perfekt in i den riktning vi vill gå mot. Ska bli kul att följa hennes engagemang, driv och vilja kommande säsonger i Göteborg, säger tränare Andreas Burman till lagets hemsida.

***

Nästa nedslag blir i östra allsvenskan där Alunda IBF värvat in ytterligare en spelare. Upplandsgänget har gjort en väldigt stark silly season och forwarden Hanna Björndahl är lagets sjunde nyförvärv. Hon kommer senast från Björklinge BK där hon gjorde 12 poäng på sex matcher innan hon tog en time out. Men efter en och en halv säsongs frånvaro är nu 18-åringen spelsugen igen. 

- Jättekul att Hanna återupptar sin innebandy efter ett uppehåll och vi är otroligt glada att hon väljer att göra det med oss i Alunda! Hanna är en vältränad tjej med en härlig inställning! Hon jobbar väldigt hårt ute på banan och på det sättet skapar hon mycket ytor både för sina medspelare men även för sig själv. Ska bli riktigt skoj att se hennes utveckling i allsvenskan med oss, säger tränare Daniel Eriksson till lagets Instagramkonto

***

Alundas seriekonkurrenter Tyresö Trollbäcken har varit raka motsatsen inledningsvis på silly season och bara presenterat ett nyförvärv hittills. Tills idag då man slog på rejält och presenterade tre nyförvärv. 

En duo från Dam1an-laget Värmdö IF i Linnea Lindgren(03:a) och Wilma Engdal(00:a), Två forwards som vet var de har målet. Samt ytterligare en målskytt i Cecilia Groth Svensson (99:a) från Dam1an-laget Sundbybergs IK.

***

Slutligen gör vi ett nedslag i den västra Allsvenskan och Västra Mälardalen som gjort klart med nyförvärv #2 och #3 och precis som det första kommer de från Rönnbys Allsvenska lag. Det är två poängfarliga forwards, båda födda 1998 som ansluter. Natalie Uppling som stod för 2+1 på fem matcher senast och Emelie Isaksson som stod för 3+3. 

- Jag valde VM inför denna säsong för att fokusera på min personliga utveckling och jag tror att de har de rätta förutsättningarna för det och speciellt kul att äntligen få fightas om ett kval, säger Uppling om bytet mellan seriekonkurrenterna och får medhåll från Isaksson: 

- Jag valde VM för att jag vill satsa mer på min egen utveckling. VM är ett lag med helt andra förutsättningar gällande kval och liknande. För min egen chans att utvecklas kändes VM som det bästa valet.      

 


TV: Elitdomarens fru dog av äggstockscancer

Glenn Boström körde frun till sjukhuset dagen innan han dömde SM-finalen: "Sex veckor senare lämnade hon oss"

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda

Du kanske även vill läsa:
Alla värvningar i Allsvenskan Östra
Plus Alla värvningar i Allsvenskan Östra
Alla värvningar i Allsvenskan Västra
Plus Alla värvningar i Allsvenskan Västra
Alla värvningar i Allsvenskan södra
Plus Alla värvningar i Allsvenskan södra
Alla värvningar i Allsvenskan Norra
Plus Alla värvningar i Allsvenskan Norra
Den här artikeln handlar om: