Herr1an och pandemin
Foto: Patrik Palm
Herrettan

Den fd JAS-stjärnan har fått sitt seniorgenombrott

ANNONS

Efter en lycka inlåning till Allsvenskan fick Hugo Norlund flera anbud från andra klubbar men valde att stanna kvar i Lund.

22-åriga Hugo Norlund var en hyllad JAS-stjärna som öste i poäng under sin juniortid, han debuterade redan som 16-åring i Herr1an med Malmhaug men när han flyttade till IBK Lund som 18-åringen slog han även igenom som poängmakare i Herr1an. 

På tre säsonger och 60 matcher har han gjort 74 poäng för Lund och han var på väg mot nytt personligt rekord den nyss avslutade säsongen då han hann med att göra 10 poäng på fyra matcher innan Herr1an stängdes ner.

- Såklart tyckte jag det var tråkigt. Vi hade ett starkt lag och fick en bra start på säsongen och visade att vi var ett lag som utmanade om att gå hela vägen till allsvenskan, säger Norlund till Innebandymagazinet. 

Vad gjorde ni för att konservera formen då när säsongen till att börja med bara pausades?

- Vi hade ett tydligt schema som vi gick efter. Personligen var det lite svårt att finna någon motivation då man ”förstod” att det inte skulle starta på ett bra tag. 

Motivationen kom dock från oväntat håll då lokalkonkurrenterna i Allsvenskan hörde av sig och behövde hjälp för att klara kontraktet.

- Efter årsskiftet så hörde Malmö FBC av sig så jag valde att skriva på en dubbellicens med dem så jag hade väl turen att få känna lite på klubba och boll igen.

Nu åstadkom Norlund lite mer än att bara få öva upp sin klubbteknik igen, på nio matcher bidrog han med fyra mål och tre poäng. Ett bra kvitto på att han även kan göra poäng i Allsvenskan regelbundet. Så efter säsongen hade Norlund ett tufft beslut om han skulle satsa på Allsvenskan eller spela kvar i Lund.

- Det har gått lite fram och tillbaka med hur jag ska göra. Det har varit en hel del klubbar som hört av sig, men bara för några veckor sen valde jag att skriva på för Lund och vara med minst en säsong till. 

Hur kommer det sig att du valde att stanna kvar till slut?

- Det var främst för att jag har varit med på hela bygget men aldrig fått kvala. Jag vill kvala med grabbarna innan jag tänker på annat, och jag vet att vi har goda chanser till att komma dit kommande säsong, och jag tröttnar inte på att göra den berömda ”killa maskinén” i lerbäckshallen! 

När serien avbröts så ledde Lund serien och Norlund låg på en sjunde plats i poängligan. Så siktet är inställt på allsvenskt kval kommande säsong. Även att flera konkurrenter har gjord fina värvningar under silly season är det inget som ändrar Norlunds målsättning. 

- Jag har hört lite om att något lag värvat från SSL men det är inget som skrämmer mig. Har sett spelare tidigare som kommer från högre divisioner men enligt mig inte gjort det dem ska göra. Under mina år i ettan så tycker jag det bara finns en spelare som stuckit ut lite extra och det är Simon Strömberg som Malmhaug värvade från Höllvikens dåvarande SSL-lag.

Vilka lag kommer ta kvalplatserna och vilka kommer hamna i botten?

1. Lund 

2. Partille 

3. Mölndal 

4. Zentih 

I botten hittar vi förmodligen Lönsboda, Landskrona och Halmstad. Resten brukar vara klassiska mittenlag.


TV: Elitdomarens fru dog av äggstockscancer

Glenn Boström körde frun till sjukhuset dagen innan han dömde SM-finalen: "Sex veckor senare lämnade hon oss"

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Lund Elit gjorde tre mål i tredje perioden – vann stort mot Partille Målfest för Lund Elit hemma mot Lillån IBK

Den här artikeln handlar om: