#ibsilly
Alexandra Terner.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Terner om framtiden: "Trivs jättebra i Mora också"

ANNONS

Framtiden för KAIS Moras Alexandra Terner avgörs om drygt tre veckor.

KAIS Mora har tappat flera tunga namn under sommarens #ibsilly: Moa Gustafsson, Lisa och Lina Svarfvar har gått till rivalen Falun, medan My Kippilä hamnade i Thorengruppen, Elsa Frisk i Sirius och Jenna Saario i finska TPS.

Nästa spelare som kan stå på tur är Alexandra Terner. Forwarden kom till klubben från RIG Umeå för tre säsonger sedan och har utvecklats till en vass SSL-målskytt (21 stycken på 31 matcher senaste säsongen, slutspelet inräknat). Det som kommer avgöra hennes framtid är om hon kommer in på de skolor hon har sökt – hon får svar den 16:e juli.

Karlstad är prio ett på hennes skol-lista, och där för hon också samtal med stadens SSL-lag med samma namn. Karlstad slutade tolva i årets SSL och hamnade 22 poäng efter Terners Mora, men hon skulle inte ha några problem med att ”byta ner sig” rent tabellmässigt. Terner kommer också från närområdet. 

- Det känns som om Karlstad är på gång och har tagit kliv framåt. Jag tycker det vore roligt att prova något nytt och vara lite underdog, det är roligt på sitt sätt – man har inga krav utan ska bara gå in och vinna matcher, säger hon till Innebandymagazinet.

De andra skolor hon sökt till ligger i Göteborg, Västerås och Uppsala – då hade Pixbo Wallenstam, Västerås Rönnby och Sirius känts som heta alternativ, men de är inga klubbar som Terner pratat med. Kommer hon in på en skola så kommer hon behöva bryta sitt kontrakt med Mora. Skulle det inte bli någon skola alls till hösten så stannar hon kvar i klubben, vilket i så fall hade varit ett glädjande besked för den brandskattade truppen.

 - Jag trivs jättebra i KAIS också. Det kommer bli ett ganska ungt lag. Vi har en fantastiskt tränare i Ulf Hallstensson så oavsett om det blir ett ungt eller rutinerat lag så kommer det bli bra i slutändan. Det är jag inte orolig för!


TV: Elitdomarens fru dog av äggstockscancer

Glenn Boström körde frun till sjukhuset dagen innan han dömde SM-finalen: "Sex veckor senare lämnade hon oss"

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: