Foto: Kjelle Svensson
Herrettan

Fd SSL-stjärnan kan ha spelat sin sista match

ANNONS

Linus Jämtdal funderar på att lägga klubban på hyllan och han har fått erbjudanden att träna ett SSL-lag.

Den nyss avslutade säsongen kommer gå till historien som den mest konstiga säsong i innebandyhistorien. Säsongen började som vilken säsong som helst men sedan började det komma nya direktiv och riktlinjer var och varannan vecka med olika restriktioner från Folkhälsomyndigheten som slutade med att alla serier avbröts efter några omgångar förutom SSL och Herrallsvenskan. Ett oerhört hårt slag mot Innebandy-Sverige men det finns också positiva vinklar på det hela då en hel drös med spelare från lägre divisioner lånades in till Allsvenskan och SSL. Vissa gjorde comeback och vissa fick chansen att debutera i landets högsta serier tack vare pandemin. 

Men hur går deras tankar nu inför nästa säsong, stannar de kvar i den högre serien eller går de tillbaka till klubben de kom ifrån eller de kanske rentav byter lag helt och hållet? Innebandymagazinet har pratat med ett gäng Herr1an-profiler som fick chansen att lira i SSL och Allsvenskan om deras framtidstankar. 

Först ut var Jim Johansson, Noah Alex, Adam Zetterström och nu tar vi ett snack med den före detta SSL-stjärnan Linus Jämtdal som spelat sju säsonger i SSL med Caperiotäby, Växjö och Storvreta. Jämtdal tog SM-guld med Storvreta 18/19 och efter det varvade han ner i Herr1an med sin moderklubb Rosersberg IK. 

- Säsongen var jobbig. Man rycktes mellan hopp och förtvivlan. Blir det spel, blir det inte spel? Ovissheten gjorde det svårt att motivera sig och man hade gärna sett både snabbare och tydligare besked från förbundet, säger Jämtdal till Innebandymagazinet. 

Som före detta SSL-stjärnan dröjde det inte så länge innan flera lag började höra av sig från SSL när Herr1an-säsongen pausades. Men trots flera lockrop valde Jämtdal att hoppas in i det sista på spel i Herr1an.

- Vi körde lite löpning ihop när det tilläts men annars rapporterade vi in 3-4 pass i veckan. Jag höll igång med en hel del padel och jag hade ett par bra erbjudanden att hoppa på spel i SSL där runt jul/nyår men i och med att vi inte fick några klara besked kring om våra serier skulle igång eller inte så valde jag ändå att tacka nej.

Trots att du har haft en väldigt lång karriär är du ju bara 32 år ung. Hur går tankarna inför kommande säsong för Rosersberg har ju lagt ner sitt lag och gått ihop med Arlanda och bildat Rosersbergs Arlanda IBK (RA19) och får börja om i Herr2an?

- Just nu är det faktiskt väldigt oklart hur nästa säsong ser ut. Jag har fått en rad olika förfrågningar, både som tränare och spelare vilket har varit kul. Tränare på högsta nivå är något som hade varit väldigt inspirerande och roligt men just nu passade det inte perfekt in. Jag tror och hoppas att den chansen kommer igen. Och jag har inte hållit i en klubba på 7-8 månader och suget för spel finns inte där just nu. Samtidigt vill jag inte att den här pandemin ska få mig att lägga av med något jag offrat så mycket för sen 13-14 års ålder.

När vi pratade med sportchefen i Rosersberg om hopslagningen så sa han att du var med på tåget men det stämmer alltså inte?

- Vi får se vad det blir. Just nu ägnar jag mycket tid till familjen och spelar en hel del golf vilket är det jag brinner för just nu. Samtidigt ser vår satsning med RA19 spännande ut. Spelar jag så kommer det bli där, det är nog det eller lägga klubban på hyllan som gäller. Det var nog ändå tränarbiten som låg närmast till hands, men det får vänta!  



TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

§§§§

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta RA19 vände underläge till seger Målfest när RA19 krossade Täby FC i Rosershallen Seger för Hässelby i toppmötet med RA19

Den här artikeln handlar om: