Foto: Magnus C Lydahl
Herrettan

Trots succén i Allsvenskan återvänder stjärnan till Herr1an

ANNONS

Ledberg får behålla sin stjärnvärvning från SSL trots att förra säsongen blev nästan helt spolierad av pandemin.

Den nyss avslutade säsongen kommer gå till historien som den mest konstiga säsong i innebandyhistorien. Säsongen började som vilken säsong som helst men sedan började det komma nya direktiv och riktlinjer var och varannan vecka med olika restriktioner från Folkhälsomyndigheten som slutade med att alla serier avbröts efter några omgångar förutom SSL och Herrallsvenskan. Ett oerhört hårt slag mot Innebandy-Sverige men det finns också positiva vinklar på det hela då en hel drös med spelare från lägre divisioner lånades in till Allsvenskan och SSL. Vissa gjorde comeback och vissa fick chansen att debutera i landets högsta serier tack vare pandemin. 

Men hur går deras tankar nu inför nästa säsong, stannar de kvar i den högre serien eller går de tillbaka till klubben de kom ifrån eller de kanske rentav byter lag helt och hållet? Innebandymagazinet har pratat med ett gäng Herr1an-profiler som fick chansen att lira i SSL och Allsvenskan om deras framtidstankar. 

Först ut var Jim Johansson, Noah Alex och nu tar vi ett snack med den före detta Linköpingsspelaren Adam Zetterström som trappade ner till Ledberg inför säsongen men som sedan fick chansen i Allsvenskan. 

- Förra säsongen var allt annat än normal, tråkigt utan publik och inte samma känsla under match. Det blev åtta matcher totalt för min del förra säsongen, fyra med Ledberg och fyra med Visby vilket är lite tråkigt såklart, man tränar under vår/sommar för att vara så väl förberedd för serien, sen så blir det som det blev, det är klart man tycker det var väldigt tråkigt, säger Zetterström till Innebandymagazinet. 

Zetterström spelade fyra säsonger i SSL med Linköping, där han gjorde 29 poäng som bäst en säsong, och poäng var något han levererade under sina fyra matcher med Visby. Totalt blev det fyra mål och fyra assist. Zetterström lånades in under en tuff tid för Visby som hade flera skador och sjukdomar i laget och de behövde bara förstärkning i fyra matcher, efter det så återvände Zetterström till Ledberg och Herr1an men där fick han avsluta säsongen på egen hand. 

 - Att hålla igång att träna eget när serien blir nedslängd tycker jag inte var något problem i början. Det blir efter årsskiftet som det blir väldigt frustrerande att gå och hoppas att det ska dra igång hela tiden, i en sådan situation tycker jag personligen att man ska stänga ner det helt istället.

Trots succéinhoppet i Allsvenskan står Zetterströms plan på nedtrappning i Herr1an kvar och han har bestämt sig för att spela kvar i Ledberg kommande säsong.

- Jag kommer spela i Ledberg igen säsongen som kommer nu. Jag känner att Ledberg är ett lag som jag tror på generellt. Jag tror starkt på sättet vi tränar, jag tror starkt på sättet vi spelar och allt runt omkring!

Ledberg har klättrat som en raket i seriesystemet men pandemin har stoppat upp deras klättring mot toppen. Som nykomlingar i ettan säsongen 18/19 tog man sig till Allsvenskt kval direkt. Efter ett par bra värvningar sikta man på att ta steget upp säsongen efter men då ställdes kvalet in. Säsongen efter värvade man in bland annat Zetterström men då stängdes hela säsongen ner. Man har även gjort en stark silly season inför kommande säsong så frågan är om det blir en tredje gången gillt?

- Säsongen som kommer nu kommer bli väldigt rolig såklart som alltid. Känslan man har såhär tidigt är att vår Herr1an-serie är väldigt starkt över lag och att det inte spelar någon roll om man skulle vara ”favorit tippade”. Jag tror att vår serie är en serie där alla vill upp. Inget lag känner sig nöjd i div 1. Så det kommer förmodligen bli allt annat än en tråkig säsong. 

Vilka lag tror du kommer slåss om de fyra kvalplatserna tror du då? 

- Jag har inte direkt superkoll hur de andra lagen i serien har värvat samt tappat spelare så jag får gå lite på förra årets inledning. Då är det självklart Ledberg sen har vi även Hovslätt som är ett gäng fina innebandyspelare, sen har vi ju Kalmarsund som har tagit ner några gubbar från SSL-laget inför förra säsongen som är bra. Tror även de kan få några till fina spelare. Vi har även solfjäderstaden som har riktigt bra spelare som absolut kommer vara med att slåss om kvalplats. Min vän Wille Larsson är tillbaka efter korsbandsskada så det ska bli väldigt kul och se hur mycket han dominerar i år. 



TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

§§§§

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla

Den här artikeln handlar om: