Sök
Jönköpings IK
Filip Björk och Hannes Nyström – två spelare som ska bära Jönköping framöver.
Foto: Per Wiklund
Superligan SSL

Ingen oro i Jönköping trots tunga tappen: "Ser det som ett gott kvitto"

Jönköping tvingas ersätta nyckelspelare ännu en gång – men sportchefen ser det som en positiv sak.

2019 lämnade Gustav Johansson (Mullsjö). 2020 var det Hannes Blomqvist (slutade), Anton Hedin och Simon Karlssons (båda Mullsjö) tur. Nu har Jönköping också fått säga adjö till Emil Nilsen (Falun), Otto Weidman (Stovreta) och Gustav Jansson (klubblös, men ryktas till Lagan).

Det småländska laget har sannerligen inte haft det lätt att behålla sina stjärnor de senaste åren, men trots detta har man gång på gång fått fram nya förmågor och aldrig riktig varit nära att åka ur serien de senaste säsongerna.

Jönköpings nya sportchef Joakim Nordén, som stod i lagets bås förra säsongen, väljer också att se det från den positiva synvinkeln – istället för att bekymra sig över att man haft svårt att behålla sina nyckelspelare så vänder han på det och belyser istället hur duktiga man varit på att utveckla spelare. 

- Vi ser det som ett gott kvitto – spelar man i JIK blir man en attraktiv spelare. Det är så vi säger till spelarna som kommer hit också: Det är här du kommer att utvecklas. Sen har vi ett jobb att göra nu i sportgruppen, att försöka behålla det och ta kliv uppåt i näringskedjan, säger Nordén till Innebandymagazinet.

- Det är klart att vi gärna hade velat behålla Emil och Otto framförallt. De andra tappen hade vi ganska bra koll på. Samtidigt har vi respekt för deras beslut och hoppas de kan vända hemåt någon gång. Emil är en Jönköpingskille från början och en fantastisk person, vi har mycket kontakt fortfarande så vi får se vad som händer i framtiden.

Det är svårt att klandra någon som vill lämna er för lag som Falun och Storvreta, men hade du samtidigt hoppats på att spelarna skulle visa mer klubbkänsla och stanna kvar trots anbud från bättre lag?

- Det finns det spelare som gör redan, så det är jag inte så orolig för!

I år har ingen spelar hittills lämnat för Mullsjö – hoppas du att Hedin och Karlsson blev de sista spelarna som tog det kontroversiella steget?

- Det spelar ingen roll om de går till Mullsjö, Linköping eller Pixbo. Vissa spelare vill vi ha kvar och väljer de en annan klubb får vi rannsaka oss själva, vad vi har gjort för fel. Men jag skiter vilket lag de går till.

För att ersätta sommarens spelartapp så har Jönköping varit väldigt aktiva på #ibsilly-marknaden. Man har värvat fem spelare från Allsvenskan: Alexander Zoric, Anton Ekstrand, Max Lindström, Josef Sankell och Emil Ödman, samt Albin Jakobsson från Kalmarsund. Emil Jacobsson, som var på dubbellicens förra året, ansluter permanent från Herr1an-laget Ledberg och från de egna leden plockar man upp Didrik Svensson och Hugo Junelind – du kan läsa om samtliga nyförvärv här.

- Vi vet om att vi är en av Sveriges bästa klubbar på att förädla och utveckla talanger. Det ser man på Otto, Emil och många därtill. Vi har gått på strategin att hitta unga och hungriga spelare, men samtidigt vill vi ha lite mer etablerade också så klart, sådana som har varit med förr. Det har vi fått i Josef Sankell och Albin Jakobsson. Så vi är väldigt nöjda med våran silly, absolut.

Hade ni velat få in fler spelare med mer rutin från SSL?

- Vi vet om var på näringskedjan som vi finns just nu. Då får man utgå från det. Vi tror väldigt mycket på de spelarna vi plockat från SSL-lag, vi har gjort helt rätt med att plocka in den typen av spelare och har varit väldigt noga med karaktärer i truppbygget.

Vilka av era nyförvärv bör publiken hålla ett extra öga på i höst?

- Vi har många spelare som kommer överraska. Det skulle vara enkelt för mig att säga Alexander Zoric, han har gjort mycket poäng i både Allsvenskan och division 1, men jag väljer att framhålla Emil Jacobsson. Han var med oss lite föregående år och har tagit fina kliv den här försäsongen. Samtidigt har vi en egen spelare i Simon Hult som kommer överraska många! Han är en hårt jobbande forward som också kan spela center. Han har bra blick, målsinne och passningsspel och så är han är stor och stark. Det är en väldigt duktig innebandyspelare som fortfarande är ung, så han har mycket kvar att lära, men över tid kommer han vara otroligt viktig för JIK framöver. 

Det är svårt att ersätta spelare som Nilsen och Weidman rakt av – vilka hoppas du tar nya kliv och blir era framtida nyckelspelare?

- Filip Björk som kommer vara lagkapten, kommer att vara otroligt viktig. Han har visat under försäsongen att han är bra. Sen har vi Emil Jacobsson och Simon Hult som sagt, samt en av U19-landslagets bästa backar i Hannes Nyström som kommer vara fantastiskt bra för oss. Vi har en väldigt bra bredd och något bra att bygga på, det är en bra grupp att jobba med samt att vi har fin energi från våra nya tränare (Emil Stille, Johan Anderson och Fredrik Ekwall).

Det som återstår för Jönköping är nu att få in en center till. Andra spelare som lämnat utöver de som nämnts i texten är Olle Hemmingberg, Filip Åkerblom (båda Fagerhult Habo), Andreas Nordh (Hovslätt) och Rickard Hessmer (slutar)


TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

§§§§

Matchrapporter: Tuff match slutade med seger för Jönköping mot Hagunda Mullsjö vann mot Jönköping på bortaplan Målfest för Linköping hemma mot Jönköping Simon Hult gjorde två mål när Jönköping vann mot Pixbo Wallenstam Målfest när Thorengruppen besegrade Jönköping i Jönköpings Idrottshus

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten