#ibsilly
Onyx IBK
Foto: RG-Foto
Allsvenskan norra

Duo byter klubb i Allsvenskan

ANNONS

Onyx presenterar dubbelvärvning från seriekonkurrenten Salem.

Onyx slutade sist i Allsvenskan Södra säsongen som gick. Nästa säsong tävlar man i Norra-serien och ett av lagen man möter där är Salem – en klubb man nu plockar två unga spelare ifrån.

Både Alexander Rosenkranz och Gustav Hero, som är födda 2002, väljer att flytta söderut till Nyköpings-laget Onyx inför nästa säsong. Båda spelarna fick känna på spel i Allsvenskan säsongen som gick där Rosenkranz också fick göra sitt första mål i A-lagströjan. Han är också den enda av dem med erfarenheter av spel i SDF-SM, då han representerade Södermanlands 16-åringar 2018/19.

Alexander Rosenkranz om varför han valde Onyx:

- Framförallt utmaningen och erfarenheten som finns i truppen där jag kan utvecklas. Det här är en fin förening, med goda värdegrunder och potential. Onyx kunde presentera en helhetslösning som kändes helt rätt för mig, säger han till Onyx hemsida.

Gustav Hero:

Jag valde Onyx för att få en nystart och testa något nytt. Onyx känns som helt rätt väg att gå med mina egna mål och utveckling jag vill nå.

Onyx #ibsilly 2021   

Klara in

Peter Lindgren, forward (IBK Alingsås)

Simon Nilsson, assisterande tränare

Viktor Palm, forward (Linköping IBK)

Peder Hägg, tränare (Töby FC)

Alexander Rosenkranz, center (Salems IF)

Gustav Hero, forward (Salems IF)

Klara ut

Gustaf Sandberg, center (Djurgårdens IF)

Matchrapporter: Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Förlust mot Nacka för Salem Förlust för Salem mot Åkersberga IBF med 4-5 Värmdö vann klart hemma mot Salem

Den här artikeln handlar om: