#ibsilly-nytt från allsvenskan
Allsvenskan östra

Backen vänder hem: "Vi ska till SSL"

ANNONS

Caroline Rosenberg lämnar KAIS Mora för spel i allsvenska Telge.

Södertälje-laget Telge SIBK har gjort två säsonger i SSL, 2014/15 samt 2017/18. När man åkte ur för fyra säsnger sedan valde duktige backen Caroline Rosenberg att lämna laget och stannade kvar i SSL, då hon skrev på för storklubben KAIS Mora.

Nu står det klart att Rosenbergs tid i dalalaget är över. Som så många andra spelare från fjolårets trupp så väljer hon att byta klubb, men till skillnad från de övriga som lämnat så väljer hon inte ett annat SSL-lag – istället blir det en återkomst till sin tidigare klubb Telge, nu i Allsvenskan. Det meddelar klubben på sin hemsida.

Rosenberg har tidigare varit en poänggörare av rang och noterades för 22 poäng på 25 matcher när Telge var uppe i Superligan, men i Mora hade hon svårt att nå upp i samma siffror.

Nu ansluter hon till ett Telge som haft ett mål att plocka hem flertalet spelare med koppling till klubben som numera huserar i SSL, och Rosenberg blir den första spelaren med den profilen som flyttar hem.

- Målet är tydligt från mitt håll, vi ska till SSL. Med ett SM-silver och två SM-brons i bagaget så hoppas jag från min sida kunna bidra med den erfarenhet av vad som krävs för att nå, samt utöva innebandy på en elitnivå, säger Rosenberg till klubbens hemsida.

I båset nästa säsong står SSL-meriterade tränaren Viktor Matsenius.


Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK

Den här artikeln handlar om: