#ibsilly-nytt från Allsvenskan
Foto: AC. Kårhag och Växjö Vipers
#ibsilly

SSL-satsande Växjös fjärde värvning

ANNONS

Växjö Vipers fortsätter att värva spelare till kommande säsong i södra Allsvenskan.

Växjö har gått ut med att man gör en storsatsning på sitt damlag, som spelar i södra Allsvenskan, och att man ska spela i SSL inom tre år. Så här sa sportchef Tommy Porselius till Innebandymagazinet om satsningen för ett par månader sedan:

- Som ni säkert vet är det många lag som storsatsar. Vissa är kanske bäst på att säga det. Men det finns många lag som lägger minst lika mycket energi och pengar för att satsa. Vi i Växjö IBK är inget undantag och jag vågar lova dig att vi har större ekonomiska muskler än vad de andra klubbarna i Allsvenskan har. I Växjö händer stora saker, både vad gäller damer och herrar. Och från styrelsens sida är målet för damlaget glasklart: SSL inom tre år.

Växjö har sedan dess värvat in Emmy Engman från RIG Umeå och Annie Bokelund från SSL-laget Jönköping, en 19-årig center från Dam1anlaget Värnamo och senast i raden är en nygammal spelare vid namn Emilia Lindgren som återvänder efter en säsong i seriekonkurrenterna Craftstaden IBK Oskarshamn.  

- Emilia som är fostrad i "gamla" IBK Vöikers, har spelat i Vipers damlag tidigare i flera år. I Emilia får vi in en spelskicklig tekniker. Hon har nu skrivit på för två år. Välkommen hem igen, säger Porselius i ett pressmeddelande.   

Växjö fick väldigt stora ekonomiska muskler i samband med ett byggprojekt som kommer göras på marken som de äger. Läs mer om Växjös miljonregn här och för ett par veckor sedan sa herrarnas sportchef i en intervju med Innebandymagazinet att "Vi blev en av de mest förmögna klubbarna i Sverige oavsett idrott där". Men damernas sportchef Porselius betonar att Växjös satsning inte går ut på att köpa sig till en SSL-plats.

- Nu handlar det inte bara om pengar. Det ska finnas ledare, organisation och inte minst en kultur och en utvecklande miljö: att köpa ihop ett lag är ingen bra idé på lång sikt. Det är dessutom inte lika roligt, det kan alla med pengar göra. Så det kan var stor skillnad på vad som sägs, och vad som döljer sig bakom i form av planer, resurser och organisation. Växjö IBK damlag har en bra trupp med många bra spelare. Vi har inga planer på att byta ut den truppen. Vi är inte heller ute efter att värva in etablerade "äldre" SSL-spelare. Vi vill bygga en trupp och en kultur som baseras på våra egna talanger som kommer underifrån, med andra unga talanger som vi kan locka till oss.

 Växjös Silly Season 

Klara in

Emilia Lindgren, center (Craftstaden)

Emmy Engman, back (RIG Umeå)

Annie Bokelund, center (Jönköping IK)

Lovisa Josefsson, center (Värnamo IK)

Elin Fransson, forward (Växjö IBK Utveckling)

Hannah Möller, forward (Växjö IBK Utveckling)

Christoffer Tiderman Björksund, tränare (Hovshaga AIF) 

Klara ut

Johanna Klintberg, back (flyttar pga studier)

Emma Andersson, back (flyttar pga studier)

Moa Johansson, center (slutar)

Emma Mårtensson, forward (slutar)

Elin Källström, center (Nykvarn IBF)

 

 


TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Växjö IBK toppar tabellen efter seger mot Fristad Växjö IBK besegrade Olofström och toppar nu tabellen

Du kanske även vill läsa:
Alla värvningar i Allsvenskan södra
Plus Alla värvningar i Allsvenskan södra
Krönika: Så slutar Södra Allsvenskan 2021/22
Plus Krönika: Så slutar Södra Allsvenskan 2021/22
Ett dussin av södra/västra allsvenskans bästa nyförvärv
Plus Ett dussin av södra/västra allsvenskans bästa nyförvärv
Den här artikeln handlar om: