Foto: Magnus C Lydahl
#ibsilly

Djurgården fortsätter förstärka truppen

ANNONS

Fjolårets succéspelare har bestämt sig för att stanna kvar och inledda sin fjärde säsong i SSL.

SSL-nykomlingarna Djurgården har hittills värvat in tre spelare till storklubbens första historiska säsong i högstaligan. Nu har man gjort en halv värvning till då man sajnat upp förra säsongens succéspelare Adam Kimström för en fortsättning.

28-åringen har spelat 8 säsonger i Allsvenskan och tre säsonger i SSL med Thorengruppen och senast Visby. Efter Visbys uttåg från SSL trappade Kimström ner i Herr5an. Men som bekant stängdes alla serier under Allsvenskan ner den föregående säsongen och i januari så tog Djurgården kontakt med Kimström och resten är historia.

På sju matcher gjorde Kimström åtta mål och fyra assist och i kvalet upp till SSL var han en av lagets bästa spelare och stod för ytterligare fem mål och tre assist. 

- Det känns riktigt kul att kunna presentera denna förlängning. Trots en relativt kort tid hos oss ifjol och väldigt få matcher gjorde han ett starkt intryck såväl i sin spelmässiga kompetens som i sitt informella ledarskap, säger Djurgårdens tränare Roger Östergren till lagets hemsida

Video: Kolla in Kimströms första mål i Djurgården

 


Djurgårdens nya tränare fortsätter beskriva Kimström som spelare:

- Adam är en spelare som har många offensiva kvaliteter samtidigt som han med sin positionssäkerhet och snabbhet bidrar med en bra defensiv. Han är en spelare som under säsongen kommer att göra skillnad och bidra med spelmässiga kvaliteter av väldigt hög SSL-nivå.

Djurgårdens silly season

Klara in

Andreas Rehn, målvakt (Älvsjö)

Gustav Sandberg, center (Onyx)

Patrik Jeppsson, back (Rotebro)

Roger Östergren, tränare (Rotebro)

Klara ut

Erik Oweling, back (Astra Sarnen, Schweiz)

Mikael Öhman, tränare (Astra Sarnen, Schweiz)

  

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: