Herrettan

U19-stjärnan har gjort sitt val kommande säsong

ANNONS

Supertalangen Viktor Hammarstedt fick en drömstart på årets säsong där han vräkte in 18 poäng på sex matcher för Sundsvall FBC i Herr1an. Men då slog pandemin till på allvar...

Supertalangen Viktor Hammarstedt fick en drömstart på årets säsong där han vräkte in 18 poäng på sex matcher för Sundsvall FBC i Herr1an. Men då slog pandemin till på allvar och Herr1an fick stängas ner och drömsäsongen fick en abrupt slut.

- Jag upplevde pandemisäsongen som nästan alla andra, tråkig och bedrövad. Tankarna är desamma nu i efterhand, speciellt eftersom vi inte fick chansen att kvala upp till allsvenskan och slåss om ett SM-guld med JAS-laget, säger en uppgiven Hammarstedt till Innebandymagazinet.

Ankarsvikprodukten fick sitt stora genombrott som 16-åring när han gjorde 25 poäng i Sundsvall FBC Ungdom i Herr1an. Den säsongen gjorde att han flyttades upp till Sundsvalls Allsvenska lag året efter där han gjorde 18 poäng men tyvärr åkte Sundsvall ur näst högsta serien. När serien pausades i år fick Hammarstedt chansen att träna med IBK Dalen och spela två matcher i SSL.

- Det som var positivt med denna säsong var att jag fick chansen till spel och träning med Dalens SSL-lag vilket var väldigt utvecklande. Bortsett från det så har vi i Sundsvall tränat väldigt mycket ute direkt när hallarna stängde. Så vår försäsong har vi arbetat med i flera månader redan.

Hammarstedt är precis hemkommen från U19-landslagets läger på Bosön där han var en av 20 utespelare som laddade upp för VM som spelas om 63 dagar. Supertalangens framfart i Dalen men framförallt Sundsvall har fått många sportchefer att höra av sig under silly season och Hammarstedt har gjort sitt val.

- Mina planer för kommande säsong är att stanna kvar i Sundsvall och vara med på den stora satsningen som görs här. Jag har valt att tacka nej till flera andra klubbar eftersom jag tror på den satsningen Sundsvall gör och vill vara med på den resan.

Vad har du för förväntningar på Sundsvalls satsning då?

- De självklara tankarna till kommande säsong är att vi ska kvala upp till Allsvenskan och spela en väldigt rolig innebandy som kommer locka mycket publik. Divison 1 är inte en speciellt bra serie med ganska många dåliga lag, men vi ska bara spela där en säsong.

Vilka lag kommer ni få störst konkurrens av i jakten på Allsvenskan?

- Jag tror alla vet att vi är stora favoriter i vår serie och förväntas att vinna den och det ska vi också göra. Platserna bakom oss känns ganska öppna men tror nog att RIG kommer vara och slåss där uppe. Nere i botten tror jag vi kommer hitta Wallvik och Håsta.


  

TV: ”Mentalt, fysiskt, tekniskt och taktiskt mycket-mycket bättre”

Kalmarsundstränaren Alexander Brinkmann analyserar Faluns SM-finalseger mot Storvreta.

Matchrapporter: Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby

Den här artikeln handlar om: