Foto: Bosse Grängsjö
RIG Umeå IBF

"Mitt mål är ju att komma med i landslaget en dag"

ANNONS

Lär känna morgondagens SSL-stjärnor redan nu i Innebandymagazinets artikelserie om årskull 05 på RIG Umeå.

Förra veckan kunde Innebandymagazinet avslöja vilka 05:or som kommit in på Riksinnebandygymnasiet i Umeå kommande säsong. Så nu passar vi på att starta en ny artikelserie där du kan lära känna morgondagens innebandystjärnor lite bättre.

Som åttaåring började Elin Dominicius spela Innebandy i IBF Faluns ungdomsverksamhet. Där har backen spelat vidare sedans dess men till hösten byter hon klubb för första gången då hon flyttar upp till Umeå för att gå på innebandygymnasiet och spela i Allsvenskan med RIG Umeå.

- Det är verkligen en otrolig känsla att känna att jag kom in på RIG. Jag själv trodde aldrig jag skulle komma så pass långt i hela processen men det var en väldigt rolig och lärorik resa på vägen dit. Jag är sjukt taggad på de tre år som nu väntar framför mig och jag tycker det är kul att man kommer kunna se sin utveckling på vägen.

Vad ser du mest fram emot med att bli en RIGare?

- Det jag ser mest fram emot är såklart att så spela innebandy på en väldigt hög nivå och spela med ett lag där alla brinner lika mycket för innebandyn som man själv gör. Alla som är där vill lyckas och nå sina mål. Sen är det såklart sammanhållningen som man kommer få. Den ser jag också fram emot, och såklart att lära sig tidigt att bo själv. 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vilken SSL-spelare är du mest lik till spelsättet?

- Jag skulle beskriva mig själv som en snabb spelare som kan spela på vilken position som helst, en spelare med lite dåligt självförtroende men också en spelare som aldrig ger upp när det väl gäller. En spelare som ger 100% både i och utanför planen och en spelare som pratar mycket med alla.

Har du några förebilder inom innebandyn som du ser upp till?

- Jag har ingen specifik innebandyspelare som jag ser upp till men det finns många väldigt bra och duktiga spelare.

RIG Umeås uppdrag är att fostra morgondagens SSL- och landslagsstjärnor. Något som man lyckats väldigt bra med sedan första årskullen, som var 1986, började på skolan. På damsidan har 86% av alla RIGare spelat i SSL, 24% i A-landslaget och 57% i U19-landslaget. På killsidan är siffrorna 65% SSL-spelare, 11% A-landslagsspelare och 64% U19-spelare.

Så kan du se dig själv som en kommande SSL-stjärna?  

 - Mitt mål är ju att komma med i landslaget en dag och att också spela i SSL såklart. Om det är mitt mål ska jag såklart nå dem på vägen så ja det skulle jag kunna se i framtiden.  

Det är många som söker till RIG men inte så många som kommer in. Varför tror du att du blev en av de lyckligt utvalda?

- När jag var uppe i Umeå på den sista RIG-uttagningen så var jag jättenervös och kände inte direkt någon där. Så jag bestämde mig helt enkelt för att prata med många, vara social och lära känna folk och det gjorde att jag vågade ta för mig mer på planen också. Jag tror det mest var för att jag tog för mig, pratade på utanför och på planen och gjorde jobbet. Sen gjorde man såklart misstag men det händer alla. 


TV: Veera Kauppi om att göra 100 poäng nästa säsong: "Lovar att jag kan försöka"

Thorengruppens finska världsstjärnas svar på poängfrågan: "Mycket press"

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City

Den här artikeln handlar om: