Foto: Bosse Grängsjö
RIG Umeå IBF

"Att bli stjärna i SSL är drömmen"

ANNONS

Lär känna morgondagens SSL-stjärnor redan nu i Innebandymagazinets artikelserie om årskull 05 på RIG Umeå.

Förra veckan kunde Innebandymagazinet avslöja vilka 05:or som kommit in på Riksinnebandygymnasiet i Umeå kommande säsong. Så nu passar vi på att starta en ny artikelserie där du kan lära känna morgondagens innebandystjärnor lite bättre.

Som sjuåring började Moa Kareståhl spela innebandy i Örnsköldsvik IBK och hon har varit moderklubben trogen hela tiden fram till i höst då forwarden kommer börja på RIG Umeå.

- Det är något som jag velat väldigt länge så det känns såklart jätteroligt att det blir verklighet.

Vad ser du mest fram emot med att bli en RIGare?

- Det jag ser framemot mest är att få träna, spela massor av innebandy och lära känna nya personer.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vilken SSL-spelare är du mest lik till spelsättet?

- Jag är en offensiv spelare som söker mycket skott men också gillar att slå passningar. Har svårt att säga en särskild spelare som jag är lik i SSL.

Har du några förebilder inom innebandyn som du ser upp till?

- Jag har alltid sett upp till Alexander Galante Carlström.


RIG Umeås uppdrag är att fostra morgondagens SSL- och landslagsstjärnor. Något som man lyckats väldigt bra med sedan första årskullen, som var 1986, började på skolan. På damsidan har 86% av alla RIGare spelat i SSL, 24% i A-landslaget och 57% i U19-landslaget. På killsidan är siffrorna 65% SSL-spelare, 11% A-landslagsspelare och 64% U19-spelare.

Så kan du se dig själv som en kommande SSL-stjärna?  

- Att bli stjärna i SSL är drömmen men mitt största mål just nu är att utvecklas så mycket som möjligt i Umeå för att sedan småningom spela i SSL och vinna SM-guld. Förutom det skulle det också vara jätteroligt att få spela i landslaget.  

Det är många som söker till RIG men inte så många som kommer in. Varför tror du att du blev en av de lyckligt utvalda?

- Det som jag tror stack ut är att jag är bra på att komma till mållägen, jobbar hårt och har bra teknik sedan är jag också rightare vilket är en fördel.

  

TV: Veera Kauppi om att göra 100 poäng nästa säsong: "Lovar att jag kan försöka"

Thorengruppens finska världsstjärnas svar på poängfrågan: "Mycket press"

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City

Den här artikeln handlar om: