Gustav Johansson.
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan norra

Gustav Johansson om oväntade klubbvalet: "Hade anbud från SSL"

ANNONS

Visby presenterade i våras en riktigt klassvärvning med allsvenska mått mätt – Gustav Johansson bär den gula tröjan i höst.

Den Westerviks IBK-fostrade Gustav Johansson kom upp i Jönköpings A-lag 2017/18, då som back, och fick ett A-lagskontrakt säsongen därpå. I samband med det flyttades han upp i banan och gjorde stor succé med 38 poäng på 31 matcher. 

Det väckte intresse från andra håll och Johansson tog det kontroversiella steget från Jönköping till stora rivalen Mullsjö. Övergången väckte upp starka känslor och en dåvarande lagkamrat bröt Johanssons klubbor efter övergången.

Tiden i Mullsjö blev dock inte vidare lyckad. Han fick sin första säsong förstörd av skador och den andra, som han kommer ifrån innebar en plats efter Rikard Eriksson och Sebatian Palmqvist i rangordningen på centersidan samt fortsatta skadehämningar. 

Trots de tuffa säsongerna höjde nog många på ögonbrynen när Johansson i våras presenterades som ny spelare i allsvenska Visby till kommande säsong. 

- Det känns sjukt inspirerande. Jag har bott i Jönköping i sex år men kände att jag fastnade lite på slutet. Det var dags för en ny utmaning och Visby kom med ett bra koncept. Det ska bli kul att ta an utmaningen och ta upp Visby till SSL igen, säger Johansson till Innebandymagazinet.

- Jag hade anbud från några andra SSL-klubbar. Sen var det jobbigt när jag gick från JIK till Mullsjö, det blev mycket uppmärksamhet och det är kanske inte den bästa flytten att göra. Att gå till ett annat SSL-lag känns inte lönt. Visby kom med ett bra koncept och jag fastnade direkt, redan vi första intrycket. Jag trivdes väldigt bra i Mullsjö men kände att jag ville testa något nytt.

Mullsjö ville ha kvar Johansson och man förhandlade om en förlängning, men 21-åringen ville bort. Han var inte missnöjd med speltiden han fick men behövde en nytändning. 

- Jag har inga hard feelings mot Mullsjö. Jag har trivts jättebra där. Men med skadorna jag har haft de senaste åren…det är inte roligt att spela längre. Det är inte så att jag inte gillar Mullsjö, de kommer alltid ha en stark plats i mitt hjärta. Men jag kände att jag ville komma bort lite och få en större roll än vad jag haft i Mullsjö, göra det bra och se vad det kan leda någonstans.

- Det var inte läge att skriva på nytt, jag villa göra något annat. Jag hade fastnat i både in personliga utveckling och i innebandyn.

Johansson tränar just nu på egen hand samt ihop med kompisar som spelar i Fagerhult Habo och Mullsjö. Flytten till Gotland går av i augusti. Målet är nu att komma tillbaka från skadorna helt och hållet och ta upp Visby till SSL igen. Det gotländska laget har varit ett notoriskt topplag i Allsvenskan de senaste säsongerna och var uppe i SSL 2019/20, men åkte då ur direkt. 

- Jag har inte jättebra koll på serien, det är inte många lag jag har mött. Men jag är inspirerad och ödmjuk inför att möta de nya lagen. Det finns säkert några guldkorn i många lag som jag inte hade koll på. Man måste göra jobbet och vara väldigt ödmjuk inför varje match – gör vi det så kommer vi gå väldigt långt!.


TV: Brinkmann om coronakaoset och Kim Nilsson i semifinalen

Kalmarsundstränaren Alexander Brinkmann berättar om hur diskussionerna gick bakom kulisserna i samband kaotiska semifinalserien mot Falun.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: