Foto: Per Wiklund och IBF Falun
Landet runt

Falun skriver även historia utanför planen

ANNONS

IBF Falun gör förändringar i sin organisation samt presenterar ett positivt resultat under pandemisäsongen.

IBF Falun rapportera att man gick 183 035 kronor plus den nyss avslutade säsongen som slutade med att herrarna skrev i sin i historieböckerna som mesta mästarna tillsammans med Storvreta (6 SM-guld vardera). Man har även passat på att skriva historia utanför planen då man valde sin första kvinnliga ordförande i klubbens 28-åriga existens.  

Avgående ordförande Daniel Lindkvist summerar året som gått:

- Ett styrkebesked för IBF Falun som organisation. Att vi kunnat hålla resultatet på rätt sida nollan är en kombination av hårt arbete från alla i och runt föreningen, stor lojalitet från partners och supportrar men också frukten av att föreningen sedan tidigare är välskött och stabil.

- Vi är oerhört tacksamma mot alla runt omkring oss, som ställt upp och visat hur mycket föreningen betyder för Falun. Nu ser vi fram emot att i höst åter få öppna dörrarna till Guide Arena och välkomna den rosa familjen åter till läktarna. Att ekonomin går ihop trots stora intäktsbortfall är summan av en mängd saker.


Lindkvist nämner stödpaket från Riksidrottsförbundet och lojala partners som fortsatt stödja Falun trots tuffa tider som stora bidragande orsaker till att ekonomin gått ihop samt:

-  Därtill har vi våra fantastiska supportrar, som efterskänkt säsongskort, swishat stödbiljetter och på alla sätt och vis varit där för oss trots att de inte får sitta på läktaren. Vi är dem stort tack skyldig. Utöver allt detta har vi tillämpat en extremt hård kostnadskontroll, noga utvärderat varje investerad krona och stramat åt allt vi kan. Vi har gjort vad vi kunnat. Alla, från spelare, ledare och funktionärer till styrelse har ställt upp och hjälpts åt och det ger resultat.  

Lindkvist avgår nu efter tre år i styrelsen varav två som ordföranden för att istället anställas som klubbchef med omedelbar verkan.

-  Jag tycker att det har varit fantastiskt roligt och en stor ära att få vara ordförande för IBF Falun under två år, år som gav både ett SSL-avancemang och faktiskt guld båda åren även om det senaste var det klart roligaste. Jag har fått frågan ett antal gånger om att ta rollen som klubbchef men då tackat nej. Den resan jag ser att vi som förening har framför oss känns dock helt enkelt för spännande för att tacka nej till. En viktig del i att ett nej blev till ett ja var också att valberedningen kunde presentera Gabriella Hagman som ny ordförande och därmed min nya chef. Jag känner Gabriella sedan tidigare och har ett enormt förtroende för henne som ledare. Hon är helt rätt person att ta IBF Falun till nästa nivå och jag ser med stor tillförsikt fram emot vårt samarbete.


Gabriella Hagman om att bli Faluns första kvinnliga ordförande:

- Jag klev in i styrelsen för ett år sedan och hamnade direkt i hetluften med krishantering i form av att hantera en pandemi. Det gånga året har varit utmanande, men jag har haft förmånen att få jobba med oerhört kompetenta styrelsekollegor och vi har löst uppgifterna tillsammans på ett bra sätt och gått stärkta ur det här, även om vi fortfarande har en del utmaningar kvar i form av inställda evenemang att hantera. Jag ser verkligen fram emot att kunna få jobba i styrelsen med lite mer strategiska och långsiktiga planer och det är en stor ära att få förtroendet att axla ordförandeposten i en sådan här fin förening. Målet nu är att fortsätta bygga en stabil och jämställd förening med sikte på dubbel final, avslutar Gabriella Hagman.

Källa: Pressmeddelande

   



TV: Veera Kauppi om att göra 100 poäng nästa säsong: "Lovar att jag kan försöka"

Thorengruppens finska världsstjärnas svar på poängfrågan: "Mycket press"

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: