glad midsommar
Ingen midsommar är komplett utan innebandy!
Foto: Håkan Dahlström
Landet runt

14 steg för en lyckad innebandymidsommar

ANNONS

Glöm det traditionella midsommarfirandet – istället kan du ha ett innebandytema på alla dagens festligheter. Innebandymagazinet ger dig värdefulla tips och 14 lekar där allt som krävs är innebandyklubbor och bollar.

Morgon
Visst, det är midsommar, men som innebandyspelare får man inte slarva med kosten! Kostexperten och före detta elitfotbollsspelaren Christian Hemberg tipsar om vad man bör äta under en dag som innebandyspelare.

Experten: Maten du ska äta – och undvika – som innebandyspelare

Förmiddag
Under Midsommarafton är det alltid full rulle – men ett träningspass på 15 minuter bör man klara av! Med det passet i kroppen kan du komma lite fräschare än alla andra när den riktiga träningen drar igång. 
15-minuterspasset som håller dig i form i sommar


Aktiviteter 

Vanlig kubb och brännboll i all ära, det är med innebandyutrustning som en riktig midsommar firas. Här får du tips på 14 lekar med innebandytema som kommer gå hem på festen.

Kast med liten (innebandy)boll
Klarar du att kasta längre än din målvaktskompis? Hur skönt vore det inte att knäppa honom eller henne på näsan, mitt under midsommarfirandet?

Pricka hjälmen
En lek som också går under namnet innebandygolf. Varje deltagare får en klubba och boll. Uppgiften blir därefter att försöka pricka i hålet på en upp-och-ner-vänd målvaktshjälm (eller annat föremål). Den som har tagit minst slag på sig vinner.

Innebandykrocket
Krocket är nästan standard på midsommarfirandet. Inte världens svåraste sport – men vänta bara tills ni kör med innebandyklubba och boll på ett svårhanterligt gräs!

Bollförflyttning
En variant som kan göras på olika sätt, men våran favorit är givetvis med klubba och boll. Här krävs två eller fler spelare per lag. Målet är att balansera en boll – eller annat föremål som ett ägg – på en klubba och föra vidare den till nästa person. Vill man göra det lite svårare balanserar man inte på bladet, utan på skaftet!

Innebandykubb
Kubb är en annan aktivitet som gör sig hemma på midsommar. Vill man sätta innebandyprägel så skjuter man ner pjäserna med en klubba. Blir det för svårt så kör man med stoppad boll.

Innebandyboule
Samma regler som boule, fast med klubba och innebandyboll. Här kan det bli roligare om man kör på annat underlag än vanligt gräs (tex asfalt)

Innebandykvasten
Sätt två personer på en innebandyklubba och håll den som en trollkarl eller häxa på en kvast. Spring därefter en runda med klubban. Snabbast i mål vinner.

Snurra klubban
Att pricka en måltavla med klubba och boll kanske inte låter så svårt, men testa då att göra det efter att ha snurrat tio varv med huvudet nertryckt mot en stående klubba!

Hitta bollen
Vill du träna upp din bollkänsla och spel utan boll? Testa då att låta någon placera bollen på exempelvis en gräsmatta. Ta sedan på er varsin bindel som täcker ögonen. Först att hitta bollen vinner.

Innebandybrännboll
Brännboll är en av de vanligaste lekarna i Sverige. Men vi lovar dig att det blir ännu roligare med en innebandyklubba istället för slagträ. Givetvis får utelaget bara använda klubbor också – inga händer!

Fiskedamm
Den kanske enklaste leken av de alla, men istället för ett fiskespö ska man försöka fiska upp grejerna med en klubba istället. Vem vet vad som väntar som belöning bakom skynket?

Den här artikeln handlar om: