Alexander Galante Carlström
Alexander Galante Carlström.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Galante Carlström avslöjar sina framtidsplaner

ANNONS

Faluns superstjärna ger besked om huruvida en återkomst till moderklubben är aktuell eller inte.

Alexander Galante Carlström har spelat i Falun sedan 2010/11, då han värvades från IBF Västerås. Resten är, som bekant, historia. Det har blivit sex SM-guld, två silver och fyra poängligasegrar. 

Forwarden har nu hunnit fylla 32 år och förlängde i januari sitt kontrakt med Falun med ytterligare två säsonger. Vad som händer efter det är givetvis för tidigt att spekulera om, men det blir förmodligen inte någon hemflytt till Västmanland för innebandyns skull – varken till IBF Västerås eller moderklubben Skälby Sharks, som båda spelar i Herr1an.

- Jag har inga planer på att återvända till min moderklubb – i alla fall inte hur det ser ut idag. Jag och min familj trivs superbra i Falun, frugan Hanna har ett bra jobb och mina barn har många kompisar i stan, säger Galante Carlström till Innebandymagazinet.

Han öppnar dock en liten, liten dörr för Skälby. Klubben har också fostrat Galantes lagkamrater Simon Berg och Emil Lilja, och det skulle vara det enda aktuella laget för världsstjärnan vid en flytt.

- Är det någon klubb jag skulle representera så är det moderklubben Skälby Sharks, det finns ingen annan klubb isåfall. Men som sagt, det är väldigt långt bort eftersom vi trivs så bra i Falun och har absolut ingen tanke på att flytta hem till Västerås.

Även lagkamraterna Rasmus Enström och Casper Backby kommer från Västmanland ursprungligen. Den sistnämnda pratade om Västerås-innebandyn i en intervju med VLT för en tid sidan och enligt honom så skulle mycket behöva förändras för att en comeback skulle bli aktuell i framtiden.

- Man vill se en rejäl satsning, men det känns som om ingenting händer och att alla gör sin egen grej, sa Backby till VLT och syftade på Herr1an-lagen Skälby, Västerås och Surahammar.


TV: ”Mentalt, fysiskt, tekniskt och taktiskt mycket-mycket bättre”

Kalmarsundstränaren Alexander Brinkmann analyserar Faluns SM-finalseger mot Storvreta.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: