#ibsilly-nytt
Foto: Hagunda IF
Superligan

SSL-nykomlingarna har värvat en landslagsspelare

ANNONS

Hagunda har landat sitt sjätte nyförvärv inför den historiska SSL-debuten.

Hagundas sjätte nyförvärv bryter mönstret lite då Uppsalalaget tidigare värvat spelare från Herr1an och Herr2an. Så här långt har nykomlingarna värvat en spelare från Schweiz, två från Herr2an och två från Herr1an. Värvning #6 är en norsk landslagsspelare vid namn Frederik Nilsen som ständigt befinner sig en meter och 94 centimeter ovanför marken. Det är en lovande 20-årig rightskytt som varit forward i Tunet i den norska Elitserien. 

- Det känns otroligt bra. Jag ser väldigt mycket fram emot att träffa laget och se staden jag ska bo i framöver. Det har varit ett personligt mål väldigt länge att få spela i Sverige. Det är inte många norska spelare som får chansen att spela i SSL, så att Hagunda har trott på mig och vill ge mig chansen betyder otroligt mycket, säger Nilsen i ett pressmeddelande. 

Sportchef Nikola Marincic om värvningen:

- Frederik är en spännande spelare med meriter från både U19 och A-landslaget i Norge. Hans storlek och fina teknik kombinerat med ett bra skott gör honom otroligt intressant. Lägg även till hängivenheten att bli så bra innebandyspelare som möjligt, så blir det oerhört spännande att följa honom de närmsta åren. Vi hoppas på en bra utveckling med en annan typ av fysisk träning än i Norge och att Frederik är en rightskytt ser vi som något extra positivt. 

Hagundas Silly Season

Klara in

Joakim Turunen, forward (Köping)

Timon Stäubli, forward (UHC Uster, Schweiz)

Carl Svedare, back/forward (Björklinge)

Jonas Eriksson, målvakt (Alunda)

Jonathan Lundkvist, center/back (IBF Västerås )

Frederik Nilsen, forward (Tunet, Norge)

Kristofer Widlundh, assisterande tränare

Klara ut

Eric Kjellerstedt, back (Uppsala Teknologer)

Kalle Lundgren, målvakt (Pixbo Wallenstam)

Kristian Adolfsson, back (Slutar)


 

TV: Veera Kauppi: ”Jag blev heartbroken”

Finska världsstjärnan om övergången från IKSU till Thorengruppen: ”Stora IKSU hade kanske kunnat göra det lite bättre”

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: