#ibsilly-nytt
Foto: Patrik Palm
SSL

Malmö värvar in en fjärde landslagsspelare

ANNONS

Har Malmö sparat sin bästa värvning till sist? För lagets fjärde värvning är en riktig klassvärvning.

Malmö FBC fortsätter på inslagen linje när man presenterar sitt fjärde nyförvärv för säsongen. Precis som de tre tidigare är det en internationell landslagsspelare som är klar och man verkar ha sparat det bästa till sist. Först värvade man från Schweiz, sedan Finland och följde upp det men en värvning från Danmark och nu presenterar man Denisa Kotzurová från Tjeckien.

- Vi har en god relation med FBC Ostrava och har även spelat mot dem ett par gånger genom åren så vi har kunnat följa Denisa väl där och i landslaget såklart. När hon sen dök upp i SSL i höstas fick vi ju inte bara följa henne på nära håll utan även kvitto på att hon inte bara håller för ligan utan kan prestera direkt. Detta är riktigt toppnyförvärv, säger Jessica Jensen från Sportgruppen i ett pressmeddelande. 

23-åriga Kotzurová har öst in poäng i tjeckiska ligan de två senaste säsongerna där hon snittat över tre poäng per match. Den nyss avslutade säsongen satte hon även ett nytt rekord med flest gjorda assist under en säsong med sina 21 mål och 45 assist. Den förgående säsongen gjorde hon 69 poäng. Under pandemiuppehållet spelade poängmaskinen med Lund i SSL och hon gjorde det väldigt bra och gjorde nio poäng på åtta matcher. Hennes Ostrava åkte ut i semifinalen mot de kommande mästarinnorna men som plåster på såren utsågs Kotzurová till Tjeckiens tredje bästa spelare. 

- Denisa är en spelskicklig center med bra räckvidd och det är ju inte utan att en sådan position i laget står redo att fylla. Vårt lag är vana och duktiga med att ta hand om utländska spelare, dessutom har hon ju redan en landsmaninna i laget så jag tror att det kommer gå ganska snabbt för henne att komma in i allt det nya som det innebär att flytta till ett nytt land. Denisa har redan visat att hon kan prestera i SSL och med lite annorlunda roll/omgivning är jag säker på att hon kan lyfta ännu mer, säger huvudtränaren Mikael Jeppsson.

Malmös Silly Season så här långt

Klara in

Ester Jeyabalasingam, center (Red Ants Rychenberg Winterthur)

Lida Mettälä, back (Loisto)

Laura De Fries, forward (Fredrikshamn)

Denisa Kotzurová, center (FBC Ostrava)

Pontus Kozan, assisterande tränare (Bjärreds IBK JAS)

Klara ut

Andrea Gämperli, center (Kloten-Dietlikon Jets)

Elin Johansson, Forward (flyttar till Kalmar)

Inka Lampinen, back (flyttar hem till Finland)

Johanna Ejdelind, forward (Jönköping)

  


TV: Veera Kauppi om att göra 100 poäng nästa säsong: "Lovar att jag kan försöka"

Thorengruppens finska världsstjärnas svar på poängfrågan: "Mycket press"

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: