Foto: IBK Göteborg
#ibsilly

IBK Göteborg värvar två spelare från Pixbo

ANNONS

På måndagsförmiddagen presenterade Göteborgs Allsvenska damer och Herr2an-lag varsin värvning från Pixbos SSL-lag.

Oftast brukar det vara tvärtom men den här gången är det IBK Göteborg som värvar från Pixbos SSL-lag. Genom årens lopp har Göteborg fostrat många spelare som sökt lyckan i SSL hos Pixbo men denna gång är det Göteborg som förstärker sina respektive lag med varsitt nyförvärv från Mölnlyckeklubben.  

Göteborgs damer är ett etablerat topplag i Södra Allsvenskan och de vann dragkampen om centern Louise Hedkvist, över sina allsvenska konkurrenter. För två säsonger sedan gjorde Hedkvist 23 poäng för Lindome IBK i Allsvenskan och valde då att prova lyckan i Pixbo Wallenstam den nyss avslutade säsongen. Där fick hon spela 13 matcher utan att göra någon poäng och väljer nu att göra en nysatsning i Göteborg.

- Vi försökte få Louise redan förra säsongen, så vi är väldigt glada att hon äntligen valt att representera oss kommande säsong. En snabb och energisk spelare med bra blick och fina handleder. Jag tror väldigt mycket på Louise och hon har rätt attityd och inställning till sin idrott, säger tränare Andreas Burman till lagets hemsida.

Göteborgs herrar har de senaste åren rasat i seriesystemet från ett allsvenskt topplag till ett bottenlag i Herr2an. Nu satsar man på att spela upp laget i seriesystemet igen och har gjort ett par fina värvningar under våren. Idag gjorde man dessutom klart med Filip Vom Hofe som spelade med Pixbos SSL-lag senast och säsongen innan dess var han med och spelade upp Fagerhult Habo i SSL.

- När jag fick höra lite rykten om att Vom Hofe var sugen att komma till oss, kändes det nästan lite för bra. Vi är väldigt glada att det blev verklighet, vi kommer ha en riktigt vass sista utpost i målet denna säsong. Filip är en ödmjuk kille och precis som de andra av våra nyförvärv är han i rätt ålder och den profilbild som vi vill ha in i klubben. Han kommer kunna hjälpa våra egna unga målvakter med råd och inspirera dem till ytterligare utveckling. Vom Hofe är viktigt pusselbit och vi är övertygade att han kommer vinna många poäng för oss, säger sportchef Pär Larsson till klubbens hemsida.   

   


TV: Veera Kauppi om att göra 100 poäng nästa säsong: "Lovar att jag kan försöka"

Thorengruppens finska världsstjärnas svar på poängfrågan: "Mycket press"

Matchrapporter: Floda vann mot IBK Göteborg på hemmaplan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot IBK Göteborg Lindås klart för kval efter seger mot IBK Göteborg Seger för Mölndals IBF på bortaplan mot IBK Göteborg IBK Lidköping utklassade IBK Göteborg på hemmaplan

Den här artikeln handlar om: