Class of 05
Foto: Bosse Grängsjö
RIG Umeå IBF

RIG Umeås nästa Wilma Johansson

ANNONS

Lär känna morgondagens SSL-stjärnor redan nu i Innebandymagazinets artikelserie om årskull 05 på RIG Umeå.

Förra veckan kunde Innebandymagazinet avslöja vilka 05:or som kommit in på Riksinnebandygymnasiet i Umeå kommande säsong. Så nu passar vi på att starta en ny artikelserie där du kan lära känna morgondagens innebandystjärnor lite bättre.

Öjebynforwarden Meja Josbrandt är en av de nio lyckligt utvalda tjejerna som börjar på RIG Umeå kommande säsong och så här säger om det:

- Det känns grymt kul! Spännande att flytta hemifrån och lära känna andra som brinner lika mycket för innebandyn som jag själv.

Vad ser du mest fram emot med att bli en RIGare?

 - Att få lira mycket innebandy och utvecklas så mycket som möjligt på och utanför planen. Känns som att Rig är en bra plats att utveckla detta på.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vilken SSL-spelare är du mest lik till spelsättet?

- En spelare med bra bollkänsla och bra blick för spelet. Vet inte riktigt vilken SSL-spelare jag är mest lik, men kanske lite likheter hos Wilma Johansson.

Har du några förebilder inom innebandyn som du ser upp till?

-Skulle nog säga Oona Kauppi.


RIG Umeås uppdrag är att fostra morgondagens SSL- och landslagsstjärnor. Något som man lyckats väldigt bra med sedan första årskullen, som var 1986, började på skolan. På damsidan har 86% av alla RIGare spelat i SSL, 24% i A-landslaget och 57% i U19-landslaget. På killsidan är siffrorna 65% SSL-spelare, 11% A-landslagsspelare och 64% U19-spelare.

Så kan du se dig själv som en kommande SSL-stjärna?  

- Det är klart man drömmer om landslag och SSL men försöker ta en säsong i taget, och just nu är det utmaningarna på RIG som jag fokuserar på. Mitt mål där är att bli en så komplett spelare som möjligt.

Det är många som söker till RIG men inte så många som kommer in. Varför tror du att du blev en av de lyckligt utvalda?

- Tror de såg en tjej med bra sinne för spelet och med utvecklingspotential.

  

TV: Veera Kauppi om att göra 100 poäng nästa säsong: "Lovar att jag kan försöka"

Thorengruppens finska världsstjärnas svar på poängfrågan: "Mycket press"

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City

Den här artikeln handlar om: