Foto: Adam Troy
RIG Umeå IBF

"En väldigt offensiv spelare som gör mycket poäng"

ANNONS

Lär känna morgondagens SSL-stjärnor redan nu i Innebandymagazinets artikelserie om årskull 05 på RIG Umeå.

Förra veckan kunde Innebandymagazinet avslöja vilka 05:or som kommit in på Riksinnebandygymnasiet i Umeå kommande säsong. Så nu passar vi på att starta en ny artikelserie där du kan lära känna morgondagens innebandystjärnor lite bättre.

Som sju åring började Gustav Klinth spela innebandy i Gullänget-Kroksta IBS och inför förra säsongen bytte forwarden lag till Örnsköldsvik IBK. Till hösten blir det ett nytt klubbyte då han kommit in på RIG Umeå och ska debutera i Herr1an. 

- Det känns väldigt bra att ha kommit in på RIG, i början var det lite overkligt men det har landat nu och nu är det blandning av nervositet och att man bara vill börja säsongen!

Vad ser du mest fram emot med att bli en RIGare?

- Jag ser mest fram emot att deras gemenskap där uppe verkar så bra och att de ser ut att ha väldigt roligt både på och utanför planen. Sen ser jag fram emot att få träna med så duktiga spelare dag ut dag in! 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vilken SSL-spelare är du mest lik till spelsättet?

- Jag skulle beskriva mig som en väldigt offensiv spelare som gör mycket poäng. Både mål och assist men framförallt mål, min största styrka är min snabbhet och att ha kontroll på bollen i fart, en SSL-spelare jag är lik är riktigt svår. Jag har inte tittat så mycket på SSL men av det jag sett så känns de som att den spelare på senare tiden jag försöker efterlikna är Filip Eriksson. Gillar hans spelstil och att han gör grejer i fart och han är kul att titta på.

Har du några förebilder inom innebandyn som du ser upp till?

- Min förebild i innebandyn är en bra vän till mig, Willy Sedin. Han är det på grund av att han är omtyckt på och utanför planen. Han har under senaste 4 åren fått en utvecklingskurva som har varit väldigt bra och som gjort att han fått provträna med en SSL-klubb och några allsvenska. För några dagar sen blev det klart att han ska börja i Strängnäs i allsvenskan då han tidigare lirat i Örnsköldsvik herr i div 1. Jag är superglad för hans skull och tacksam för det han hjälpt mig med i min innebandy. 


RIG Umeås uppdrag är att fostra morgondagens SSL- och landslagsstjärnor. Något som man lyckats väldigt bra med sedan första årskullen, som var 1986, började på skolan. På damsidan har 86% av alla RIGare spelat i SSL, 24% i A-landslaget och 57% i U19-landslaget. På killsidan är siffrorna 65% SSL-spelare, 11% A-landslagsspelare och 64% U19-spelare.

Så kan du se dig själv som en kommande SSL-stjärna?  

- Jag tror man måste tro på sig själv om man ska lyckas. Men just nu är fokuset på RIG och att jag ska utvecklas som individ och innebandyspelare så jag efter tre åren kommer in i något lag. Jag hoppas att jag kan ta de så långt att få spela i SSL men det är en lång väg att gå men som inte är omöjlig. Mitt mål med innebandyn är väl framförallt att fortsätta ha kul och hoppas det fortfarande går bra. Men min största dröm är nog att vinna SM-guld och att kunna få representera landslaget! 

Det är många som söker till RIG men inte så många som kommer in. Varför tror du att du blev en av de lyckligt utvalda?

- Jag tror jag blev utvald över mina offensiva styrkor. Att jag är snabb springer mycket och kan göra poäng. Att jag är en vinnarskalle som inte viker ner sig i dom jobbigare stunderna och gillar att spela då det ska avgöras. 

  

TV: Veera Kauppi om att göra 100 poäng nästa säsong: "Lovar att jag kan försöka"

Thorengruppens finska världsstjärnas svar på poängfrågan: "Mycket press"

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå Ny tung förlust för RIG Umeå – som tvingas lämna serien Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: