Foto: Adam Troy
RIG Umeå IBF

En center som spelar som Nilsberth ansluter till RIG

ANNONS

Lär känna morgondagens SSL-stjärnor redan nu i Innebandymagazinets artikelserie om årskull 05 på RIG Umeå.

Förra veckan kunde Innebandymagazinet avslöja vilka 05:or som kommit in på Riksinnebandygymnasiet i Umeå kommande säsong. Så nu passar vi på att starta en ny artikelserie där du kan lära känna morgondagens innebandystjärnor lite bättre.

2011 började Gustav Ydreborg lira innebandy i Linköping Ungdom, 2018 bytte han till Ledberg IBF och den senaste säsongen tillhörde han Bergs IK. Men de kommande tre åren kommer centern att spela för RIG Umeå.

- Det känns väldigt bra, kul och spännande.

Vad ser du mest fram emot med att bli en RIGare?

- Att få möjlighet att utvecklas, både som innebandyspelare och som person samt att få spela innebandy i en utmanande miljö och träffa nya kompisar.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vilken SSL-spelare är du mest lik till spelsättet?

- Stark, defensiv spelare med ett bra skott. Svårt att säga vilken SSL-spelare jag är mest lik till spelsättet, men kanske Nilsberth.

Har du några förebilder inom innebandyn som du ser upp till?

- Emil Johansson i Falun.

 

RIG Umeås uppdrag är att fostra morgondagens SSL- och landslagsstjärnor. Något som man lyckats väldigt bra med sedan första årskullen, som var 1986, började på skolan. På damsidan har 86% av alla RIGare spelat i SSL, 24% i A-landslaget och 57% i U19-landslaget. På killsidan är siffrorna 65% SSL-spelare, 11% A-landslagsspelare och 64% U19-spelare.

Så kan du se dig själv som en kommande SSL-stjärna?  

- Mitt mål är att komma så långt som möjligt inom innebandyn, så jag hoppas självklart på att bli en framtida SSL-spelare och gärna även landslagsspelare i framtiden. Fokus just nu är i första hand att komma in bra på RIG och på sikt slåss för en plats i U19.

Det är många som söker till RIG men inte så många som kommer in. Varför tror du att du blev en av de lyckligt utvalda?

- På uttagningen fokuserade jag mest på att ha kul och spela mitt spel. Ledarna kanske såg något i mig som de vill se mer av och som de ser kan passa in på RIG.  

  

TV: Veera Kauppi om att göra 100 poäng nästa säsong: "Lovar att jag kan försöka"

Thorengruppens finska världsstjärnas svar på poängfrågan: "Mycket press"

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå Ny tung förlust för RIG Umeå – som tvingas lämna serien Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: