Foto: Jimmy Palm
Herrettan

Dörren till SSL öppnades tack vare pandemin

ANNONS

"Jag ser verkligen fram emot nästa säsong är sjukt taggad att få flytta ner och verkligen spela med laget varje dag och träna"

Skellefteålaget Gamla Stan IBK fick en drömstart på säsongen senast och man gjorde rent hus i Herr1an Norra Norrland. Men precis när laget fått upp ångan rejält så slog pandemin till och säsongen fick avbrytas.

- Ja det var en speciell säsong. Vi hann spela fyra matcher tror jag det var i division 1 med Gamla Stan och det gick bra för laget då vi vann samtliga matcher fast vi hade väl kanske inte hunnit möta ”topplagen” än men det kändes som att vi skulle ha varit starka i år, säger supertalangen Emil Wiklund till Innebandymagazinet.

Men när 19-åringens lagkamrater fick sluta träna så hörde SSL-laget IBK Dalen av sig till forwardstalangen och han fick chansen att debutera i Superligan istället.

- Det var sjukt roligt och lärorikt. När serien avbröts så körde Gamla Stan typ som en försäsong de/vi var ute och sprang mycket men vi körde styrkan på egen hand. Men jag fick ju spela en hel del med Dalen, jag pendlade till Umeå då från Skellefteå rätt mycket där ett tag men det var sjukt roligt att jag fick chansen att köra med dem när serien blev som den blev.

Wiklund blev ingen utfyllnadsspelare i Dalen utan han spela till sig en ordinarie tröja och stod för 11 poäng på 20 matcher i grundserien och för tre poäng på sex slutspelsmatcher. En succédebut som gjorde att han värvades till Umeålaget.

- Mina planer för nästa säsong blir att jag flyttar ner till Umeå och spelar för IBK dalen. Jag tycker det är sjukt roligt och utvecklande att spela med Dalen, jag gillar spelsättet med hög fart och hög press, så i slutändan blev det ett rätt självklart val.

Vad ser du fram emot mest med att få spela i SSL från start kommande säsong?

- Jag ser verkligen fram emot nästa säsong är sjukt taggad att få flytta ner och verkligen spela med laget varje dag och träna. Sen ser jag också framemot att försöka slå sig in och försöka kriga till sig en plats i laget.

Annars har ju mycket av Dalens silly season handlat om spelare som lämnar. Vad tror du om era chanser kommande säsong?

- Jag tror det kommer vara jämt i toppen i år, finns många bra lag som kan utmana om första platsen. Och jag tror Dalen kommer vara ett av de lagen.

  

TV: Veera Kauppi om att göra 100 poäng nästa säsong: "Lovar att jag kan försöka"

Thorengruppens finska världsstjärnas svar på poängfrågan: "Mycket press"

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: