Foto: Adam Troy
RIG Umeå IBF

Samuel Dolke är RIG Umeås nya målvakt

ANNONS

Lär känna morgondagens SSL-stjärnor redan nu i Innebandymagazinets artikelserie om årskull 05 på RIG Umeå.

Förra veckan kunde Innebandymagazinet avslöja vilka 05:or som kommit in på Riksinnebandygymnasiet i Umeå kommande säsong. Så nu passar vi på att starta en ny artikelserie där du kan lära känna morgondagens innebandystjärnor lite bättre.

Först ut är ingen mindre än Farsta IBK:s stolthet, målvakten Samuel Dolke som säger så här om att börja på RIG Umeå i höst.

- Det känns oerhört roligt eftersom detta är något man strävat efter länge. 

Vad ser du mest fram emot med att bli en RIGare?

- Utvecklas som spelare och få en ny träningsmiljö då jag har spelat i Farsta under 11 säsonger. Jag tycker också att det kommer bli kul att spela med nya engagerade innebandyspelare. 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vilken SSL-spelare är du mest lik till spelsättet?

- Jag skulle säga att jag är en lugn målvakt som inte gör allt för avancerade räddningar utan jag sitter bara på rätt plats i målet.  Jag ser mig själv lite som Johan Rehn eftersom vi båda är långa och täcker mycket av målet.

Har du några förebilder inom innebandyn som du ser upp till?

- Det skulle jag inte påstå att jag har.

 

RIG Umeås uppdrag är att fostra morgondagens SSL- och landslagsstjärnor. Något som man lyckats väldigt bra med sedan första årskullen, som var 1986, började på skolan. På damsidan har 86% av alla RIGare spelat i SSL, 24% i A-landslaget och 57% i U19-landslaget. På killsidan är siffrorna 65% SSL-spelare, 11% A-landslagsspelare och 64% U19-spelare.

Så kan du se dig själv som en kommande SSL-stjärna?  

- Självklart är de något man strävar efter men man vet aldrig vad som sker i framtiden med skador och så vidare. Men jag kommer ge allt för att bli så bra som möjligt.

Det är många som söker till RIG men inte så många som kommer in. Varför tror du att du blev en av de lyckligt utvalda?

- Jag tror att jag gjorde ett bra första intryck på ledarna, genom att vara framåt och våga ta för mig litegrann. 

 


TV: Veera Kauppi om att göra 100 poäng nästa säsong: "Lovar att jag kan försöka"

Thorengruppens finska världsstjärnas svar på poängfrågan: "Mycket press"

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå Ny tung förlust för RIG Umeå – som tvingas lämna serien Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: