Sök
INNEBANDY FÖR GATUBARN
Barn med hjälmar i Moçambique.
Innebandy för gatubarn

Utmaningarna med materialtransport

Del tre i artikelserien "Innebandy för gatubarn": Så funkar det med att transportera och använda innebandyutrustningen.

Start writing...

Ny artikelserie på Innebandymagazinet! Under hela sommaren bjuder vi på en inblick i projektet ”Innebandy för gatubarn” som drivs av schweiziska Floorball4All, och som syftar till att sprida innebandyn över hela världen. Sedan 2005 har man introducerat innebandyn i över 20 länder på 4 kontinenter.

Del 1: "Innebandy för gatubarn" - en förening som förändrar liv världen över

Del 2: Innebandy i utvecklingsländerna - utbildning och förutsättningar

Att förse projektplatserna med material är en av våra största utmaningar. I vår förra artikel fick du veta hur Floorball4all utbildar framtidens tränare och på vilka olika underlag innebandy spelas på i hela världen. För att innebandy överhuvudtaget ska kunna spelas på våra projektplatser måste vi praktiskt taget alltid ta med oss material till platserna, eftersom innebandy oftast är en helt ny och okänd sport för lokalbefolkningen. 

När vi tar med oss innebandyn fö första gången till ett nytt land kommer vi med ett team och en massa bagage. Efter utbildningen av tränare distribueras innebandyutrustningen till de olika projektplatserna och tränarna kan börja med den vanliga utbildningen. Normalt sett startar ungefär tio projekt på detta sätt. När vi kommer tillbaka efter ett år så fördubblas antalet projekt, på ett ungefär. 

Floorball4all's basupsättning.

Floorball4all's basupsättning.

Redan nu börjar det bli ont om material. Förutom material för de nya projekten behöver även de befintliga grupperna mer material. Även om vi använder alla tillgängliga kilo i flygbagaget kan vi inte uppfylla alla önskemål. Om projektländerna utvecklas som förväntat och lokalbefolkningen själv driver tränarkurser är bristen på material ofta den begränsande faktorn för utvecklingen av innebandy i verksamhetslandet.

Goda transportmöjligheter österut

Därför är det ingen tillfällighet att det är våra projektländer i Östeuropa som utvecklas snabbast. Vi har till exempel alltid goda transportmöjligheter till Ukraina, Moldavien och Rumänien. En av våra samarbetspartner här är organisationen "LIO - Light in the East". Minst två gånger om året transporterar de innebandyutrustning med lastbil till Östeuropa, ihop med många andra hjälpsändningar. De flesta av donationerna vi får hamnar också i Östeuropa på detta sätt. Våra landssamordnare tar emot materialet och ser till att det distribueras på rätt sätt. Via Moldavien tar sig utrustningen vidare till Ryssland och vidare mot Kirgizistan och Uzbekistan.

Höjdpunkter inom individuell transport

Det finns också goda transportmöjligheter till andra verksamhetsländer. I mars 2020 kunde vi till exempel leverera över 200 kg innebnadutrustning till Kenya med flygbolaget SWISS. Flygbolaget täckte hela transportkostnaden. Ett annat exempel är Haiti. Efter den förödande jordbävningen skickade 3HF-stiftelsen flera containrar med hjälpsändningar. Förutom skolbänkar och verktyg skickades även innebandyutrustning och till och med innebandysarger till det karibiska landet.

Vad sägs om Sydamerika eller Nepal?

Förutom de goda leveransmöjligheterna till öst måste många länder fortfarande vänta på material. Även om vi kunde skicka två uppsättningar innebnadysarger till Brasilien så sent som i våras, så har alla andra länder i Sydamerika inte kunnat få leveranser på ett tag. Särskilt Nepal och Bolivia väntar ivrigt på nytt material efter de inställda uppdragen i fjol och i år.

Sarger påväg till Brasilien.

Sarger påväg till Brasilien.

Egen produktion av Floorball4all-pinnar

De många donerade klubborna täcker bara en del av de klubbor som behövs för de olika projekten. Floorball4all beslutade tidigt att låta en leverantör av klubbor tillverka sina egna klubbor. Dessa s.k. bas-klubbor har två särskilda egenskaper. Eftersom sporten är ny i de flesta länder och de utbildade tränarna håller en klubba i handen för första gången i början av kursen är klubborna utrustade med ett rakt blad. På så sätt kan de "nya spelarna" prova vilken klubbsida de trivs bäst med. Eftersom pinnarna sedan också används av olika lag och inte ges till enskilda barn är villkoren lika för alla.

Klubbor med rakt blad.

Klubbor med rakt blad.

Den andra egenskapen är det så kallade sandgreppet, som är gjort direkt på klubban i stället för en greppremsa. Klubbor med en grov yta i greppet kan rengöras mycket bättre, vilket är en stor fördel i många "dammiga" projektländer. Sedan i år har våra klubbor en ny design och bär förutom vår logotyp även värderingarna «Hopp», «Ansvar», «Kärlek», «Tro» und «Glädje». På så sätt kommer de värderingar som vi vill förmedla genom vårt arbete att vara synliga vid varje utbildningstillfälle i framtiden.

Den nya designen.

Den nya designen.

I nästa artikel får du veta hur innebandy spelas i Nepal vid grunden av Himalaya och hur ett team som arbetar där hjälpte till att bygga en idrottsplats.

Vill du veta mer om vårt arbete eller stödja det med en donation?

Om du vill veta mer om våra pågående projekt och få information om dem tre gånger om året kan du klicka här (e-post till simu@floorball4all.ch) för att prenumerera på vårt nyhetsbrev på svenska, engelska eller tyska:

Om du gillar vårt arbete och vill stödja det, gör en donation online på: https://www.floorball4all.ch/en/donations

Du hittar alla texter i serien under artikeln.

FAKTA

Artikelserie: Innebandy för gatubarn

Ny artikelserie på Innebandymagazinet! Under sommaren 2021 bjuder vi på en inblick i projektet ”Innebandy för gatubarn” som drivs av schweiziska Floorball4All, och som syftar till att sprida innebandyn över hela världen. Sedan 2005 har man introducerat innebandyn i över 20 länder på 4 kontinenter.

Du kanske även vill läsa:
"Innebandy för gatubarn" - en förening som förändrar liv världen över
"Innebandy för gatubarn" - en förening som förändrar liv världen över
Innebandy för gatubarn: Utbildning och förutsättningar
Innebandy för gatubarn: Utbildning och förutsättningar
Utmaningarna med materialtransport
Utmaningarna med materialtransport
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten