#ibsilly
Bele Barkarby.
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Återvänder till allsvenska klubben: "Betydligt starkare trupp nu"

ANNONS

Bele Barkarby presenterar meriterad återvändare från seriekonkurrenten Visby.

Backen Filip Grapne, född 1992, är klar för sin tredje sejour i sin moderklubb Bele Barkarby. Han debuterade i A-laget för cirka tio år sedan och efter utflykter i Duvbo och Djurgården så återvände han till Bele Barkarby 2018/19.

Där blev det bara en säsong, i Herr1an, innan nästa flytt skedde. Grapne skrev på för Visby som då var nykomlingar i SSL och det skulle bli ytterligare en säsong på Gotland, nu i Allsvenskan.

Nu är tiden i Visby över då han för tredje gången i sin karriär skrivit på för Bele Barkarby, som slutade sjua i Allsvenskan Norra 2020/21, detta som nykomlingar.

- Den irrationella spelaren är tillbaka och vi får hem en av seriens i särklass bästa backar som kommer göra både defensiven och offensiven starkare. Filip har rutin från spel i SSL och har en vinnarskalle som kommer passa in i gruppen bra och ge en boost till övriga, säger sportchefen Philp Gander.

Filip Grapne.

Filip Grapne. Foto: Magnus C Lydahl


Grapne inleder därmed i höst sin 15:e säsong i klubben.

- Den glädjen och sammanhållningen som finns i Bele Barkarby har jag längtat efter att återigen få uppleva igen. Nu är truppen dessutom betydligt starkare än när jag spelade i föreningen sist. Jag ser verkligen fram emot denna säsong som kommer och jag är helt övertygad om att vi kommer bjuda publiken på riktigt fin innebandy framöver innan vi går in i ”kvalbubblan”, säger Grapne till hemsidan.

Bele Barkarby har sedan tidigare värvat målvakten Tim Lundström från Rotebro IS samt forwarden Victor Schedin från norska Sandnes IBK.



TV: "Emil Nilsen nästan ännu värre än Emil Johansson"

Årets tränare i SSL, Alexander Brinkmann, om hur mycket speltid man kan ge de bästa spelarna.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Visby klart för kval till Superligan Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch

Den här artikeln handlar om: