Silly season
Foto: Per Wiklund
Superligan

Växjös sportchef om Sankell-ryktet

ANNONS

Erik Eskil berättar om Sankell-ryktet samt att Växjö är på jakt efter flera nyförvärv.

Igår skrev vår silly-bloggare Mr. Silly att han hört ett rykte om att Jesper Sankell var på väg att lämna Mullsjö för att göra comeback i Växjö Vipers. Något som Vipers sportchef Erik Eskils dementerar.

- Nej det stämmer inte men vad jag har hört så har han fått ett förändrat kontrakt. Han skrev ju ett treårskontrakt förra säsongen men det jag hörde är att han bara har ett år kvar nu på det. Jag har inte pratat med Jesper själv om det. Men såklart kan vi göra affär med Mullsjö ändå men vi har inga affärer på gång nu, säger Eskils till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Så det stämmer inte att han är på väg tillbaka och vi har heller inte snackat med honom om vad som händer efter att hans kontrakt går ut. Jag vet att han funderar på att flytta och så men det blir en senare diskussion i så fall. Just nu har vi ingen dialog.

Han lämnade ju er efter sex och en halv säsong i Växjötröjan ifjol. Är han välkommen tillbaka eller skildes ni som ovänner?

- Absolut, för oss är han en gammal Växjöspelare även om det lät annorlunda när han gick till Mullsjö. Men han har varit hos oss i många år och han är självklart välkommen tillbaka och vi har hållit kontakten som man gör med gamla spelare. Men vi har inte haft några diskussioner om han ska spela med oss i framtiden eller inte. Utan vi kämpar vidare med den här säsongen så får vi se vad som händer nästa.

På tal om nästa säsong så har Växjö haft en del omsättning i truppen och man har tappat sex spelare och ersatt dem med fem nya. För tillfället så för sportchefen inga dialoger med några spelare.

- Nu är det iskall den här delen av året. Vi har inga diskussioner med någon spelare just nu. Men vi är öppna för att kunna ta in ett par spelare till.

Det har varit en hel del skriverier om Växjös ekonomi den sista tiden och Eskil har i en tidigare intervju med Innebandymagazinet sagt att Växjö är en av Sveriges förmögnaste klubbar oavsett idrott tack vare ett stort byggprojekt på deras mark. Så dyker rätt spelare upp så finns det resurser.

- Vi har utökat budgeten på spelartruppen till näst år på grund av de pengarna och vi ligger bra till där och vi har absolut utrymme för att värva in flera spelare om vi vill.

Hur ser du på truppen i dagsläget som ni har om du jämför den med förra säsongens som fixade en sjätte plats i tabellen?  

- Det är alltid svårt att jämföra trupper år från år. Jag tycker att vi hade en väldigt bra trupp i år även om skriverierna var att vi inte var lika bra som säsongen innan. Jag kan kanske förstå det på ett sätt men vi kände att vi fick bra träff både på träning och match och det tycker jag att vi fick bra betalt för. Så det är svårt att säga hur kommande lag står sig jämfört med årets men tittar man rent erfarenhetsmässigt så har vi ett mycket erfarnare lag till hösten. Vilket kanske talar för att vi skulle vara något bättre. Men även på pappret tycker jag vi ser vassare ut, framförallt på målvaktssidan. Men vi får se var vi står sedan när vi är färdiga med årets silly season.  

 

Växjös silly season så här långt

Klara in

Santtu Strandberg, målvakt (EräViikingit)

Manuel Maurer, forward (Floorball Köniz)

Adam Nilsson, forward (Strängnäs)

Fabian Hansson, back (Höllviken)

Marcus Ekengren, forward (Örebro)

Klara ut

Simon Westgärds, forward (Nykvarn)

Fredrik Andersson, back (klubb oklar)

Kevin Rigogiannis, forward (Nykvarn)

Lukas Rigogiannis, center (Nykvarn)

Karljohan Ahlroth, forward (Nykvarn)

Martin Stolt, målvakt (klubb oklar)


 


TV: Veera Kauppi: ”Jag blev heartbroken”

Finska världsstjärnan om övergången från IKSU till Thorengruppen: ”Stora IKSU hade kanske kunnat göra det lite bättre”

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: