extra
Anna Jakobsson.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Jakobsson förlänger karriären: "Beslutet har tagit ganska lång tid att fatta"

ANNONS

En av världens bästa spelare genom tiderna är klar för en ny säsong i SSL.

Legendaren Anna Jakobsson avslutade först sina långa och framgångsrika karriär efter 2015/16, men plockade ner klubban från hyllan förrförra säsongen då hon deltog i två av Endres SSL-matcher.

Säsongen som gick fanns hon med hela vägen och det slutade i en semifinalplats för hennes Endre, och Jakobsson svarade för 40 poäng på 30 matcher. Nu får innebandypubliken chansen att njuta ett år till av en av historiens farligaste målskyttar, då Jakobsson förlängt sitt kontrakt med gotländskorna.

- Jag är glad och tacksam för alla som stöttar mig och gör att jag kan få fortsätta spela i klubben i mitt hjärta. Beslutet har tagit ganska lång tid att fatta och det är för att när jag gör något så vill jag kunna göra det till 100%. Jag ser så mycket fram emot en säsong där vi som lag kan växa ytterligare och få lov att ha bästa publiken med oss, säger Jakobsson i ett pressmeddelande från klubben.

Anna Jakobsson blev den 24:e januari historisk, då hon som första damspelare nådde drömgränsen 500 mål i SSL (slutspelet inräknat).

Nya Endre-tränaren Bruno Lundberg om Jakobsson:

- Det är väldigt roligt att Anna väljer att satsa vidare. Och det är också ett kvitto på det hårda jobb som Endre gör för att hela tiden ställa ett slagkraftigt lag på banan. För Anna gäller allt eller inget och jag ser fram emot att jobba tillsammans med en klubbikon. Hon älskar att tävla och jag hoppas att hennes tävlande och vinnarmentalitet smittar av sig i gruppen.


TV: "Många lag kör på tre femmor för länge"

Faluns Emil Johansson spelade över 40 minuter i SM-finalen. Poddpanelen diskuterar hur hårt man egentligen kan och bör matcha spelare.

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: