#ibsilly-bomben
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Sirius presenterar en av de största sillybomberna i år

ANNONS

Det har tisslats och tasslats länge men nu står det klart att Sirius lyckats locka hem superstjärnan.

Efter sex år på rymmen återvänder superstjärnan Amanda Delgado Johansson till klubben där hennes SSL-karriär en gång startade. Då hette de FBC Uppsala men idag heter dem IK Sirius FBC.  

Säsongen 2014/15 slog "DJ" igenom med dunder och brak då hon öste in 48 poäng för Sirius som 20-åring. En poängskörd som hon bara överstigit en gång sedan dess. Hon lämnade Sirius som en superlovande framtidsspelare och har under sina sex år på vift vunnit 4 SM-guld och 2 SM-brons med IKSU/Thorengruppen samt 3 VM-guld där hon avgjort två av finalerna på straffar. 

Värvningen av DJ är en av de allra största sillybomberna den här silly season och för cirka två månader sedan sa Sirius sportchef Sara Orebrand så här till Innebandymagazinet om läget med Delgado Johansson.

– Jag tjatar på henne hela tiden och har gjort det i några år nu. Men det är klart att vi vill ha hem ”DJ” det är inget snack om det och det vet hon om. Jag tjatar som sagt på henne hela tiden och jag har sagt att jag ska tjata hål i huvudet på henne tills hon säger ja. Men det är där vi där, men det är klart att vi vill ha hem henne.  

Verkar som att Orebrands taktik gav utdelning till slut för idag presenterades Amanda Delgado Johannson med pompa och ståt på klubbens Twitterkonto.  

 

Sirius har stått för en riktigt grymt bra silly season så här långt och tillsammans med Falun är Uppsalalaget den galna säsongens stora vinnare just nu. Man har värvat in tre schweiziska landslagsstjärnor i Michelle Wiki, Tanja Stella och Chiara Gredig. Samt Rebecka Jansson, som gjorde succé med Sirius i slutspelet på dubbellicens från Telge, samt Morabacken Elsa Frisk. Dessutom är man på jakt efter storstjärnan Moa Tschöp som fortfarande letar efter nytt lag till hösten. Frågan är om inte värvningen av DJ kan vara den avgörande faktorn som gör att Tschöp också ansluter? 

Innebandymagazinet frågade Orebrand för en månad sedan om hur det låg till med Tschöp och då svarade hon så här:

- Vi har en fortsatt dialog, Moa är en fantastiskt duktig spelare som hade passat bra in hos oss. Men det är inga beslut som stressas fram, det ska kännas bra i magen, huvudet och i alla håll och kanter. Det är en fortsatt dialog och så får vi se var det landar någonstans. 

Sirius Silly Season så här långt

Klara in

Michelle Wiki, forward (UHC Kloten-Dietlikon Jets)

Rebecka Jansson, forward (Telge)

Tanja Stella, back (Kloten-Dietlikon Jets)

Chiara Gredig, back (Piranha Chur)

Elsa Frisk, back (Sirius)

Amanda Delgado Johansson, forward (Thorengruppen)

Klara ut

Johanna Homi, forward (Classic)

Isabell Balzano, back (Åkersberga, tillbaka efter lån)

Tuulia Aho, forward (Thorengruppen)

Selma Frykholm, back/forward (Storvreta IBK)



TV: "Vi vill ha det bäst betalda laget"

Kalmarsunds sportchef Alexander Brinkmann om lönenivåerna på dam- och herrsidan.

Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: