Damallsvenskan
Foto: Roland Osbeck och Bosse Grängsjö
Allsvenskan östra

Åkersberga siktar på att spela i SSL nästa säsong

ANNONS

Stockholmarnas sportchef berättar om laget starka silly season och om planerna att kvala upp sig till SSL.

Östra Allsvenskan ser ut att bli ett riktigt getingbo kommande säsong där flera lag har en uttalad målsättning att gå upp till SSL. Innebandymagazinets damexpert tippade serien tidigare idag och han menade på att Storvreta är storfavoriter sedan finns det sju lag till som slåss om den sista kvalplatsen där alla sju har en stor chans att ta den. Ett av lagen som har som mål att gå upp till SSL är Åkersbergas IBF.

- Målsättningen för i år är SSL och det kan inte vara annat med den tränaruppsättning och de spelarna vi förfogar över i Ackers där vi för två år sedan var Sveriges bästa juniorlag. Dessa tjejer är nu seniorer och vi fick nyligen med Hanna Nordstrand i U19-träningstruppen och två stycken reserver i Fredrika Dohlwitz och Emelie Eriksson som jag ser som givna i U19-träningsgruppen när man ser helheten där, säger sportchef Andreas Berglind till Innebandymagazinet.

Det är många lag i serien som gått ut med att de gör en satsning mot SSL, Storvreta, ni, Telge och Tyresö Trollbäcken. Vilka ser du som era största konkurrenter i kampen om en kvalplats?

- Det är många som säger så för att locka till sig spelare och det är ju en smart strategi, men man måste hålla det man lovar spelarna också för en realistisk målsättning och det tycker jag att Storvreta IBK har som kommer att bli farliga i serien tror jag, men även Telge SIBK om de får in de spelarna det ryktas om. Sedan tror jag Älvsjö AIK kan bli farliga nu med Ludde som tränare för dem. Hammarby om de får behålla Moa Delshammar som säkert gör minst 60 poäng per säsong och också Julia Ravelius då blir Bajen farliga. Men sedan finns det fler lag och alla lagen ser ut att bli lite bättre i år där de unga lagen fått ett tråkigt "gratis" år att bli lite äldre och mognare, sedan ser Alunda också lite starkare ut i år så detta kommer att bli ett getingbo.

Vad är det som talar för att Åkersberga tar en av de två kvalplatserna?

- Dels för att vi har en bra ledarstab, men fram för allt för att vi har en riktigt bra bredd i laget och samtliga tjejer i laget är vana att vinna matcher och också stora matcher sen är det ju klart att jag tycker att vi har det bästa laget i serien.

 

Du nämner er tränarstab flera gånger, vilka är det som kommer träna laget?

- Uffe Svärd, Patrik Vestlin och Ante Berglind. Uffe som tog SM-guld med AIK och rankas som en av Sveriges bästa tränare, Ante från Haninge/Fornudden som tog upp laget till Allsvenskan och tränat ihop så Ackers fått Sveriges bästa juniorlag och Vestan från Balrog som vunnit SM-guld och tränat Beles Allsvenska lag och även i Täby/SSL.

Ni har bland annat värvat in ett par spelare från Täby och en finsk U19-landslagsspelare. Hur nöjd är du med eran silly season så här långt?

- Vi har lyckats bra tycker jag då vi har fått in en del väldigt duktiga spelare men också fått behålla hela vår duktiga trupp från förra säsongen där vi visade att vi är ett topplag som nu är ett år äldre och bättre, det kryddat med våra nyförvärv som vi inte är klara med ännu, så kommer det bli väldigt bra. Vi har ju också fått in en tränarstab som sagt som håller världsklass.

Vad är det för spelare som ni värvat?

- Vi har först och främst fått in Tilda Määttälä permanent från Täbys SSL-lag och även Sanna Ulvhag tidigare också från Täby men också Amanda Nyberg från Erä Viikingit, där hon spelat U16 och U19-landslaget med Finland och är en renodlad målskytt, vi har också fått in fyra unga talanger från Bele Barkarby i Tilde Alstermark, Lova Vestlin, Linnea Hjelm, Nea Nilsson och kanske någon mer, vi är inte helt klara.

 


TV: Kalmarsunds damer ska vinna SM-guld inom 5 år

Sportchefen Alexander Brinkmann berättar om Kalmarsunds satsning.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Storseger för Kalmarsund – 7-2 mot Åkersberga IBF IBK Lund avgjorde i tredje perioden mot Åkersberga IBF

Du kanske även vill läsa:
Krönika: Så slutar Östra Allsvenskan 2021/22
Plus Krönika: Så slutar Östra Allsvenskan 2021/22
#ibsilly 2021: Allsvenskan Östra/Norra - 40 bekräftade värvningar
Plus #ibsilly 2021: Allsvenskan Östra/Norra - 40 bekräftade värvningar
Den här artikeln handlar om: