#ibsilly
Selma Frykholm, här inför en försäsongsmatch med tröja nummer 22.
Foto: Bosse Grängsjö
Allsvenskan östra

Lämnar SSL för spel i Allsvenskan

ANNONS

Storvreta fortsätter värva rutinerade namn – näst på tur är en allround spelare från Sirius.

Selma Frykholm, som kan spela både back och forward, lämnar SSL-laget Sirius för spel i allsvenska Storvreta. Frykholm har spelat i Uppsala hela sin karriär, då hon också representerat Sten Sture BK och Stenhagens KK, därmed blir Storvreta det fjärde laget från staden som hon representerar.

Hon har inte haft någon större roll i Sirius under säsongen, men fick ökat förtroende i slutspelet och gjorde det med den äran där hon hade en viktig roll i boxplay. Nu tar hon klivet ner till Allsvenskan med en förhoppning om mer speltid.

− Mina förväntningar är att vi som grupp jobbar tillsammans för att nå det stora målet. Jag märker redan nu av en revanschlusta hos spelarna efter avbrottet förra säsongen och med rätt inställning kommer vi komma långt. Sen personligen ser jag fram emot att ha en avgörande roll som med mycket slit och vilja tar oss hela vägen till SSL, säger hon i ett pressmeddelande från Storvreta

− Det Storvreta har framför sig med siktet mot SSL är bland det roligaste man kan vara med om. Det handlar om att prestera i match efter match för att knipa en kvalplats och sen toppa formen i det tuffa kvalet. Det är en resa jag ser fram emot att vara en del av.

Frykholm har skrivit på ett tvåårskontrakt och blir Storvretas sjätte nyförvärv inför säsongen efter Mira Hovrath, back (Zug United), Saga-Maja Andersson, back (Partille), Ella Johansson, forward (GS 86 AIF), Anna Gertz, forward (Sirius) och Maja Marklund, back (Sävar IK).

Läs också: #ibsilly 2021 – Allsvenskan Östra/Norra



TV: "Många lag kör på tre femmor för länge"

Faluns Emil Johansson spelade över 40 minuter i SM-finalen. Poddpanelen diskuterar hur hårt man egentligen kan och bör matcha spelare.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om: