Foto: Tero Väisänen
Herrettan

Poängmaskinen laddar upp för sin 19:e säsong

ANNONS

Alingsåsikonen är hungrigare än någonsin inför en säsongspremiär.

Alingsåsprofilen Kevin Keijsner har spelat i IBK Alingsås sedan 2003 och 30-åringen har öst in poäng varje säsong han spelat i föreningen oavsett om det varit Herr2an, Herr1an eller i Allsvenskan. Den nyss avslutade säsongen var ingen skillnad och när Herr1an pausades hade han hunnit med att göra nio poäng på fyra matcher.

- Föregående säsong försöker jag bara glömma men tycker det var rätt beslut att stänga ner, säger Keijsner till Innebandymagazinet.

Poängmaskinen har inte som många andra under pandemin börjat spela padel utan han har hittat en annan träningsaktivitet för att hålla sig i form.  

- Jag har hållit igång med löpning och en hel del Mountainbike för att hålla mig i hyffsad form. Vi i laget har försökt pusha varandra så mycket som möjligt och det har funkat bra.

Du har hunnit fylla tre decennier och har spelat i 18 säsonger hur går tankarna inför framtiden?

- Jag planerar att köra på ett år till. Vi har en fin ung generation som ska steget upp och jag vill vara med och bidra med lite rutin och mål. Sedan är det för kul att sluta just nu.

Ni har pendlat mellan allsvenskan och Herr1an och kvalar var och varannan säsong. Vad tror du om serien kommande säsong?

- Serien vet jag faktiskt inte så mycket om. Tror vi är ganska jämna här nere i Västra Götaland. Värmlandslagen vet man inte så mycket om förutom att de håller en hög nivå. Ska bli kul att se vilka som går till kval med vilka lag det blir håller jag osagt.

Hur sugen är du att få börja spela innebandy igen?

- Ska bli väldigt kul att allt drar igång och man får känna lite matchpuls igen. Man saknar det fina med lagsport och gemenskapen som den ger.


TV: Poddpanelen om Hampus Ahrén och landslaget

Jämförelsen med Kim Nilsson: ”Har inget med varandra att göra överhuvudtaget”

Matchrapporter: Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge Hannes Torgnysson matchhjälte när Pixbo vann mot Alingsås Kungälv säkrade hemmaseger mot Alingsås

Du kanske även vill läsa:
Kamikazetipset: Så slutar alla Herr1an-serier 2021/22
Plus Kamikazetipset: Så slutar alla Herr1an-serier 2021/22
Den här artikeln handlar om: