Foto: Martin Holmberg
Herrettan

Pånyttfödd poängmaskin valde att stanna kvar i Herr1an

ANNONS

Efter ett par skadedrabbade säsonger har den före detta Faluspelaren hittat tillbaka till storformen igen.

Som junior öste han in poäng med Falun Ungdom och fick vara med och träna med SSL-laget. Men för sex år sedan flyttade han söder ut till Göteborg för att spela i Herr1an med Partille. Där gjorde Chriztopher Fåhraeus succé och vann den interna poängligan och såg till så att Partille vann serien och fick kvala upp till Allsvenskan. Sedan följde ett par skadefyllda säsonger och lagom till att 27-åringen var helt fit for fight igen så slog pandemin till.  

- Det kändes mycket speciellt med tanke på omständigheterna som var/är. Klart man hade hoppats på att få spela mer än de vi gjorde, men med facit i hand så går människors hälsa före. Man hade lite den känslan att säsongen och serien skulle pausas på grund av den rådande pandemin redan tidigt på säsongen tyvärr. Mest synd tycker jag dock om alla barn och ungdomar som inte fått spela innebandy och åka på cuper/träningsläger med mera, säger Fåhraeus till Innebandymagazinet.

Sedan tre år tillbaka spelar dalmasen med Floda IBK och för två säsonger sedan gjorde han sin första hela säsong sedan han flyttade till Göteborg. Då öste han in 42 poäng och på de fyra matcherna som han hann att spela den här säsongen gjorde han sex poäng.

- Första månaden efter att säsongen pausades så hade vi alla egenträning, för egen del var de löpning i motionsspåret. Pandemi-kurvan gick ju inte direkt neråt så tillslut förstod man att säsongen skulle vara slut så då blev de padel för hela slanten, precis som för resten av Sverige.

Att den före detta poängmaskinen från Falun börjat vakna till liv igen har spridits sig i innebandy-Sverige och flera lag högre upp i seriesystemet både i Sverige och utomlands har hört av sig under våren.

- Trots mina 27 år på nacken så har de varit kul att få en del alternativ att välja på inför säsongen som komma skall. Bland annat anbud från både Norge och Schweiz. Men jag har ett jobb där jag trivs extremt bra och som gör att jag inte kan röra på mig, samt en sambo att ta hänsyn till. Så det hela landade faktiskt i att förlänga med Floda. Det är där mitt hjärta är och då jag och sambon dessutom precis blivit husägare i Lerums kommun, så blev valet väldigt enkelt i slutändan.

 

Vad har du för förväntningar på den kommande säsongen då nu när du är fit for fight igen?

- Jag är förväntansfull och har höga förväntningar såklart. Vi har en ny fystränare som gör oss till monster. Vi tränar 6 dagar i veckan trots att vi spelar i div1. Det är lika många pass som när jag tränade med Falun i SSL på försäsongen. Vi kommer ha rätt förutsättningar för kommande säsong, det vet jag.

För två säsonger sedan gjordes Herr1an-serierna om rent geografiskt och det var en förändring åt fel håll enligt det pånyttfödde poängkungen.  

- Själva serieindelningen tycker jag är lite seg, vi har ju haft förmånen att i stort sett bara möta lag i och runt Göteborg tidigare. Men nu ska vi åka till Hagfors och Karlstad bland annat. Hagfors får man ju ont i magen av att åka till, en liten byhåla långt upp i Värmland med världens sämsta vägar... du hör ju.

Vilka lag kommer kriga i toppen och botten då?

- Jag har dålig koll på de värmländska lagen, men Skoghall brukar alltid vara fina. Hagfors kommer säkerligen vara där uppe. Sen har även vi de rätta förutsättningarna för att vara där. De som kommer få de lite mer kämpigt är nog Alingsås, Stenungsund och Sandared.

 

  

TV: Kalmarsunds damer ska vinna SM-guld inom 5 år

Sportchefen Alexander Brinkmann berättar om Kalmarsunds satsning.

Matchrapporter: Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Backadalen en lätt match för Floda som vann klart Underläge i tredje perioden – då vände Skoghall och vann Floda vinnare mot GS 86 – avgjorde i förlängningen

Du kanske även vill läsa:
Kamikazetipset: Så slutar alla Herr1an-serier 2021/22
Plus Kamikazetipset: Så slutar alla Herr1an-serier 2021/22
Den här artikeln handlar om: