Herrettan

Talangen överger Karlstad för toppkonkurrenten

ANNONS

"Det blev ju lite spelarflykt ifrån Karlstad efter mycket missnöje"

21-åriga Rasmus Kraft var på väg mot sin bästa säsong i karriären när pandemin stängde ner Herr1an i höstas. På fyra matcher öste han in sju mål och lika många ass för Karlstad Ungdom vilket gav honom ett snitt på över tre poäng per match.

- Det var ju självklart tråkigt att säsongen blev avbruten. Men samtidigt så var det ju bra att de till slut stängde ner den helt. Det kändes inte jättekul att åka runt och spela matcher när man visste att man kunde åka på Corona och smitta dem i sin närhet, säger Kraft till Innebandymagazinet.

De flesta idrottshallarna stängdes ner i mitten av november och hölls stängda ända fram till den 1 juni. En ofrivillig paus som gjort att karlstadssnipern tappat motivationen lite och som många andra sökt sig till en annan sport istället.  

- Man fick ju köra själv för det mesta. Men det blev en del padel men också en del löpning i spåren och styrka. Sen har jag turen att ha ett ganska fysiskt jobb också. Men det har varit lite svårt att hålla upp motivationen under den tiden, det kändes som man inte hade något ”mål” man kunde sätta, eftersom man inte visste när det skulle börja lugna ner sig.

Kraft spelade ungdomsåren i Skattkärr och byte som 13-åring till Karlstad där han mestadels har spelat med deras andralag i Herr1an och Herr2an. Men han har fått chansen i 26 matcher i Allsvenskan dock ingenting under föregående säsong. Så till kommande säsong återfinns inte Kraft i Karlstad längre.

- Jag har bytt klubb, till Skoghall. Det blev ju lite spelarflykt ifrån Karlstad efter mycket missnöje. Då hade jag turen att Skoghall var intresserade och de presenterade ett roligt upplägg och mål som lät intressant. Vilket gjorde valet hyfsat enkelt ändå, samt att jag fick med mig två kedjepolare.

 

Så kommande säsong blir det en liten extra krydda för Kraft och hans kedjepolare då de kommer möta sitt gamla lag i serien. När säsongen avslutades så ledde Skoghall serien på 12 poäng, endast en poäng före Karlstad på fjärde plats.

- Jag tror vi i Skoghall kommer vara inblandade i toppstriden tillsammans med Hagfors. Sen i botten vet jag inte riktigt, det är svårt. Jag tror Fristads kommer få det tungt. Sen så får man se hur Karlstad kommer klara det. De har många 03:or samt 04:or som ska spela där. Så tror de kan få det lite kämpigt också tyvärr.


TV: "Vi vill ha det bäst betalda laget"

Kalmarsunds sportchef Alexander Brinkmann om lönenivåerna på dam- och herrsidan.

Matchrapporter: Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Storseger för Skoghall hemma mot GS 86 Underläge i tredje perioden – då vände Skoghall och vann Skoghall toppar tabellen efter seger mot Mölndals IBF

Du kanske även vill läsa:
Kamikazetipset: Så slutar alla Herr1an-serier 2021/22
Plus Kamikazetipset: Så slutar alla Herr1an-serier 2021/22
Den här artikeln handlar om: